Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Video Sport

Descoperire extraordinara in Egipt

 

O statuie intruchipand-o pe fata regelui Amenhotep al III-lea, bunicul lui Tutankhamon si conducator al Egiptului acum aproximativ 3,350 de ani, a fost gasita de o echipa de arheologi egipteni si europeni. Statuia printesei Iset a fost gasita pe malul vestic al Nilului in partea sudica a orasului Luxor, informeaza Reuters.

Aceasta descoperire este remarcabila dat fiind si faptul ca este prima reprezentare a lui Iset singura cu tatal ei. Are o inaltime de doar 1,7 metrii si o latime de doar 52 de cm si face parte dintr-o statuie mult mai mare de peste 14 metri inaltime care il intruchipeaza pe Amenhotep al III-lea desi acea parte a statuii fusese deja excavata in cadrul campaniilor anterioare, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Antichitatiilor Egiptene.

Vezi si Descoperire UIMITOARE sub ruinele unui oras din perioada biblica
 


Statuia a fost descoperita intre picioarele regelui asezat. Numele si titlul roial sunt inscriptionate la picioarele ei, dar fata a avut de suferit datorita eroziunii.

Vezi si Noi morminte antice, descoperite in Egipt 

Amenhotep al III-lea a fost contemporan cu o epoca a renasterii artei egiptene. Acesta a fost succedat de catre fiul sau Akhenaton, considerat de multi ca fiind cel care a pornit prima religie monoteista din istorie, de asemenea unele din cele mai mari monumente au fost construite in timpul domniei lui Amenhotep al III-lea, scrie obiectiv.info.


Urmareste TURISM.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
Articole despre: +tutankhamon +egiptului +arheologi +iset +nilului +luxor
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri