News Flash:

Retetele lumii: Pan de jamon (Venezuela)

25 Iulie 2012
1302 Vizualizari | 0 Comentarii

Pan de Jamón este o paine venezueleana traditionala (cu sunca, stafide si masline), care se pregateste de Craciun, dar o poti savura oricand in timpul anului. Un aluat dulce si moale inveleste sunca savuroasa, stafidele dulci si maslinele umplute cu ardei. Rezultatul este un dar venit din Rai.


1 paine, suficienta pentru 4-6 persoane


Ingrediente



  • ¾ cana cu lapte cald

  • 4 lingurite unt

  • 2 lingurite zahar

  • 1 lingurita sare

  • 1 cubulet drojdie

  • ¼ cana cu apa calduta

  • 3 cani si jumatate cu faina

  • 1 ou batut

  • 2 lingurite unt topit

  • aproximativ 200 grame sunca, taiata subtire

  • ½ cana cu stafide

  • ½ cana cu masline umplute cu ardei

  • 2 galbenusuri de ou


Mod de preparare



  1. Intr-o cratita, amesteca laptele, cele 4 lingurite cu unt, zaharul si sarea, la foc potrivit, mixand pana ce untul se topeste si zaharul se dizolva. Indeparteaza de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca.

  2. Amesteca apa calda cu drojdia intr-un castronel si lasa deoparte, 5 pana la 10 minute, pentru ca drojdia sa-si faca efectul.

  3. Adauga 3 cani cu faina intr-un vas mare. Fa o gaura in mijlocul fainii si adauga amestecul de drojdie, lapte caldut si oul batut. Amesteca cu o lingura de lemn, pana obtii un aluat.

  4. Pune aluatul pe o suprafata pe care ai presarat-o in prealabil cu faina si framanta-l, adaugand faina daca mai e nevoie, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si devine moale si elastic. Ulterior, pune aluatul intr-un vas mare, uns cu putin ulei. Acopera-l cu un prosop sau cu ceva din plastic si aseaza-l intr-un colt caldut, pana ce isi dubleaza volumul, adica intre o ora si jumatate si doua.

  5. Preincalzeste cuptorul la 190ºC. Pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si loveste-l cu pumnul, pentru a-l dezumfla. Fa din aluat un patrulater cu latimea cam de 30 centimetri si lungimea de 38.

  6. Unge aluatul cu cele doua lungurite de unt topit. Imprastie apoi pe el sunca, stafidele si maslinele, lasand o margine libera cam de 2,5 centimetri. Incepe sa rulezi aluatul din partea de jos, sub forma unei paini. Uneste bine marginile.

  7. Pune painea invers intr-o tava si acoper-o. Las-o deoparte sa mai creasca, timp de 30-45 de minute.

  8. Bate galbenusurile impreuna cu o lingurita de apa. Unge partea de deasupra a painii cu amestecul obtinut. Pune painea in cuptor si las-o sa se coaca timp de 30-40 de minute, sau pana cand painea devine rumena. Poti servi dupa ce se raceste.


Variatiuni pe aceeasi tema



  • Umfla stafidele punandu-le in putina apa calduta sau sherry.

  • Unele retete adauga si costita in umplutura.

  • Nu este traditional, dar incearca sa adaugi si niste branza cedar sau emmental.


ingrediente
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015952 (s)

loading...