Eveniment-Social

Controale la asociatiile de locatari

Publicat: 09 oct. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Controale la asociatiile de locatari
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:36017;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

In urmatoarele zile echipele de specialisti din cadrul CET si RADET vor incepe activitatea de verificare a administratorilor asociatiilor de proprietari. Actiunea acestora a fost demarata de catre conducerile celor doua institutii cu acordul municipalitatii in vederea recuperarii restantelor populatiei la facturile agentului termic.
In prima faza cele opt echipe de recuperatori care au fost instruiti in mod special pentru aceasta actiune vor verifica realitatea debitelor datorate de asociatiile de proprietari precum si modul de intocmire si circulatie a documentelor financiare contabile si repartizarea cheltuielilor comune.
Procesele verbale de constatare vor fi trimise serviciului de control al asociatiilor de proprietari din cadrul Primariei si Serviciului de Audit al Primariei.
Avand in vedere ca scopul principal al actiunii este de recuperare a debitelor restante, odata cu verificarile modului de desfasurare a activitatii administratorilor, va avea loc si verificarea inregistrarii datornicilor, a urmaririi lor in justitie si a lichidarii debitelor.
In cea de-a doua faza va fi facuta identificarea locatarilor cu debite foarte mari si acordarea asistentei de specialitate administratorilor asociatiilor de locatari pentru obtinerea titlurilor executorii si executarea silita a acestora. Masurile vor fi aplicate tuturor celor care au debite foarte mari, exceptie facand cei cu debite mici ale caror datorii vor fi reesalonate. Reamintim ca reesalonarea datoriilor consta in repartizarea lor pe o perioada de maximum sase luni calendaristice.
Tot in aceasta faza vor fi verificate si modul in care administratorii asociatiilor de proprietari au acordat ajutoarele pentru caldura.
„Azi (ieri-n.r.) a avut loc instructajul echipelor care se vor ocupa de verificarea activitatii administratorilor si urmarirea in justitie a datornicilor in vederea recuperarii debitelor restante. Acestia deja au inceput sa-si faca fisele in vederea obtinerii legitimatiilor urmand sa fie testati de catre Auditul Primariei. Pana la sfarsitul saptamanii vor fi repartizati pe cate un numar de asociatii pe care trebuie sa le verifice” a declarat Ion Mihai, directorul CET Iasi.
Doriana SAMATARU

Adauga un comentariu