News Flash:

Top 10 restaurante din Florenta

30 Martie 2012
2131 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinaino di Parte Guelfa

Florenta este orasul in care se afla vestitele Bistecca alla Fiorentina, Vin Santo si Trippa alla Fioretina, dar nu numai atat. Viniano di Parte Guelfa iti ispiteste gusturile cu prospetimea sandvisurilor (panini) toscane. Incearca-l pe cel cu sunca, branza brie si rosii, care ti se topeste in gura. O mancare traditionala poate fi servita la il Lorenzaccio. Aflat in Piazza della Signoria, a fost deschis in anii ’60, iar preparatele servite aici sunt atat de gustoase incat nu le vei uita niciodata.



In putine locuri se mananca asa bine ca in Florenta



Exista multe localuri micute in care te vei simti ca in sufrageria unei familii obisnuite. Asa este Pangies Bistrot. Condus de o familie alcatuita din tata, mama si doua fete, este un loc care cu adevarat iti ramane in suflet. Meniul fiecarei zile este gatit in ziua respectiva, painea este facuta in casa, iar fegatino (painea prajita unsa cu pate din ficat de pui) este o gustare nemaipomenita. O cina eleganta poti servi la Cantina Barbagianni si la Riflessi Ristorante. Fiecare dintre ele serveste mancaruri traditionale specifice fiecarui sezon. Pentru mancare gustoasa si ieftina, mergi la Trattoria da Giorgio, o alta afacere de familie, unde poti gasi feluri traditionale, pregatite chiar in ziua respectiva.


Florenta este un oras plin de restaurante, tot ce trebuie sa faci este sa te feresti de cele invadate de turisti si sa le alegi pe cele autentice si traditionale. Mancarea in Florenta este punctul forte al excursiei tale in aceasta adevarata metropola culinara. Kebab-ul de seara, inghetata de dupa-amiaza si aperitivul de la ora 18 sunt tot atatea motive pentru a veni aici, fie chiar si numai pentru cateva zile.


In cele ce urmeaza ai un top al celor mai tari 10 restaurante din Florenta


Restaurantul Riflessi


Cu terasa sa incantatoare, Riflessi este un restaurant care iti ofera o experienta de neuitat in ce priveste mancarea si imprejurimile. Personalul este foarte bine pregatit si va incerca din rasputeri sa-ti faca sederea aici cat mai placuta. Daca nu stii ce vin se potriveste mancarii tale, intreaba-l pe Pietro. El le stie pe toate.


Vinaino di Parte Guelfa


Un local in care se servesc sandvisuri, care au ca ingrediente toate deliciile Toscanei. De la “prosciutto crudo” la “salame piccante”, branza “pecorino” si rosii gustoase uscate la soare (“pomodori secchi”), savureaza un sandvis (panino) simplu cu mortadella si branza, la care poti adauga orice altceva vrei. Intreaba-i pe Luca si Leonardo ce sugestii au pentru tine, daca nu te poti decide. Localnicii frecventeaza aceasta locatie intre orele 13 si 15. Asa ca daca e coada, asteapta, intrucat sandvisurile se prepara rapid si cu mare grija. Ca bautura, incearca vinul lor alb racoritor, care costa numai 1 euro.


Lorenzaccio


Specialitatea acestui restaurant consta in pizza scoasa pe loc din cuptorul cu lemne. Alta specialitate favorita este “calzone”, mare la propriu cat capul tau. Aventura incepe in gura ta, cu o cantitate considerabila de mozzarella si ricotta. Pizza Lorenzaccio este creata de prietenul Michelangelo, avand ca topping faimosul prosciutto crudo, rosii uscate la soare, rucola, masline negre si mozzarella. Cu acelasi nume, dar de data aceasta o salata (insalata), salata Lorenzaccio este un alt fel favorit, avand in compozitie prosciutto de parma, rosii proaspete, branza mozzarella, masline negre si desigur, salata verde. Este cu adevarat racoritoare si plina de savoare, perfecta pentru o zi calduroasa de vara. Se asezoneaza cu ulei de masline si otet din vin rosu.



Lorenzaccio



Pangies Bistrot


Este o afacere de familie condusa de Mario, Antonella, Laura si Francesca care stiu cu adevarat cum sa-si multumeasca clientii. Mancarea aici este pregatita cu multa dragoste si grija. Atmosfera e una extrem de familiala. Mario, capul familiei, sta la masa cu tine si te incanta cu povesti dn vremuri de mult apuse, spunandu-ti cum este pregatita fiecare reteta. Cel mai aglomerat este in jurul pranzului. La orele serii locul e mult mai relaxat.


Cantina Barbagianni


Creativitatea este cuvantul cheie in aceasta cantina intima, in care meniul se schimba la fiecare 3 luni si respecta intotdeauna felurile de mancare traditionale italiene. Tagliatelle cu sofran, chiftele (polpette) in sos tomat stropite cu Chianti si deserturi facute in casa, toate pot fi gasite la Barbagianni. Exista un meniu bine ales de vinuri si bauturi digestive. Atmosfera este foarte calda si calma, mesele sunt din lemn, scaunele confortabile, iar sticlele la vedere.


Trattoria al Trebbio


Acest loc este popular printre localnici, care apreciaza mancarea si atmosfera calda si prietenoasa. Meniul include supe foarte bune si paste cu diverse sosuri. Printre felurile principale se numara cod in stil Livorno cu naut, burta de vaca in stil florentin, miel umplut cu anghinare servit cu cartofi si escalop cu sos de ciuperci. Salonul subteran – aflat intr-o pestera adevarata – se remarca prin mobila sa din lemn si atmosfera romantica intregita de lumina lumanarilor.


Trattoria Da Giorgio


O afacere de familie din regiunea Abruzzo. Aici poti servi pranzul la numai 11 euro si cina la 12 euro. In schimbul acestor bani, primesti felul intai, felul doi cu garnitura si apa sau vin. De asemenea, poti alege dintre specialitatile zilei. Atmosfera e una calda si prietenoasa, iar mancarea e simpla, dar delicioasa, avand gustul mancarii de acasa. In fiecare zi de joi meniul servit este cel specific regiunii Abruzzo, servindu-se feluri de mancare din sud.


Borgo Antico


La Borgo Antico gasesti mereu multi oameni tineri. Locatia sa aflata vis-à-vis de biserica Santo Spirito, este cu adevarat incantatoare. Vara, poti manca pe terasa, iar meniul include aperitive cu legume si peste si fripturi delicioase cu salata si rosii. Tot aici au pizza foarte buna si deserturi minunate facute in casa. Pizza o poti lua si la pachet. Trebuie sa spui doar “porta via” si esti gata de drum!



Borgo Antico



Il Bovaro


Il Bovaro s-a deschis in 3 ianuarie 2000. Este primul local care are in incinta o micro-berarie. Se afla chiar langa Porta San Frediano (una dintre portile vechiului oras), iar oamenii care vin aici sunt de toate varstele. De la carpaccio pana la bruschette, intotdeauna mancarea servita aici te va satisface pe deplin. In ce priveste berea, ea este cu adevarat speciala. Riki este berea la halba, Axel este berea cu continut dublu de malt (doppio malto) si mai este Titan, berea rosie. Roaga chelnerii sa-ti dea un sfat in alegerea pe care o faci si petrece o seara de neuitat, dincolo de portile orasului.


Osteria (Vini e Vecchi Sapori)


La numai o strada de Palazzo Vecchio se afla un restaurant autentic (osteria) cu tavanul din lemn, podeaua din caramida, un butoi imens de chianti incastrat intr-un perete si un meniu scris de mana care incepe cu “Oggi C’e..”, adica “Azi avem..”.Asa cum spune si numele localului, acesta este dedicat “vinului si aromelor vechi”, ceea ce inseamna ca pranzul poate fi alcatuit din orice, de la supa toscana “ribollita” si omleta rustica (“frittata rustica”), pregatita cu cartofi si legume, pana la painea prajita cu pate de pui, despre care am mai vorbit si “scamorza e speck al forno” (mozzarella afumata topita cu sunca) care se serveste intr-un castron din care se ia si se unge pe paine. Proprietarul burtos nu sta o clipa locului si isi intampina oaspetii din strada, invitandu-i sa-i calce pragul pentru a trai o experienta unica.


Sursa: tuktuk.ro

Galerie Foto

Lorenzaccio_45
florenta pangies bistrot cantina barbagianni riflessi ristorante
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0973 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012961 (s)

loading...