• 03-07-2015 FOCUL VIU din Romania. MITUL fantanii MIRACULOASE, care vindeca orice boala - FOTO
• 03-07-2015 Un baietel de 5 ani a spart un artifact vechi de 221 de ani dintr-un muzeu. Motivul pentru care conducerea institutiei il cauta in acest moment cu disperare
• 03-07-2015 Tratament cu elixirul tineretii reluat dupa 25 de ani intr-o statiune din Romania
• 03-07-2015 El atarna de o stanca, la 1.000 metri altitudine, ea zambeste nepasatoare catre camera. Detaliul neasteptat din spatele imaginii
• 02-07-2015 Liftul pe plan inclinat de pe Cetate, dat in folosinta in cadrul Zilelor Statiunii Turistice Nationale Rasnov
• 02-07-2015 LAGUNA COLORATA: lacul care azi e rosu, maine, verde - FOTO
• 02-07-2015 Mii de turisti sunt asteptate in weekend la cel mai mare show aviatic de la malul Marii Negre
• 02-07-2015 La Harsova vin turisti intr-un centru balneoclimateric improvizat
• 02-07-2015 Redeschiderea izvoarelor minerale din Slanic Moldova este conditionata de proprietarul terenului. Cati bani cere acesta
• 02-07-2015 Grupul statuar „Familia Brancoveanu” din Suceava
• 02-07-2015 PROGNOZA METEO: cum va fi VREMEA la sfarsitul saptamanii
• 02-07-2015 Asa ceva exista la cativa kilometri de Iasi. O femeie a reusit sa faca asta - GALERIE FOTO, VIDEO
• 02-07-2015 La cat este evaluat serviciul prin care iti inchiriezi casa turistilor
• 02-07-2015 Mapamondul este UIMIT! Chinezii construiesc cel mai lung POD SUSPENDAT in munte - FOTO
• 02-07-2015 Gabriela Szabo a lansat Programul de Tabere ARC pentru romanii de pretutindeni la Sulina
Mica Publicitate
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Video Sport

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEILOR 2014: Google a furat startul pentru 8 martie - VIDEO

 

Ziua internationala a femeilor 2014 este prezentata de Google printr-un doodle ce arata reprezentante ale sexului slab de pe tot globul.

Spre deosebire de alti ani, Google a ales un videoclip realizat de Youtube, cu filmari ale femeilor care ureaza "La multi ani de Ziua Femeilor!".

Ziua internationala a femeilor, sarbatorita pe 8 martie 2014, a fost mai intai un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi o sarbatoare a mamelor in tarile din fostul bloc sovietic, iar in prezent este un prilej de bucurie si rasfat pentru toate femeile din lume.

Ziua internationala a femeilor a fost adoptata, in 1977, printr-o rezolutie a Adunarii Generale a ONU.   O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume, a fost hotarita inca din 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga. Urmatorul pas in instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, in 1975, de catre ONU, a Anului International al Femeilor si declararea perioadei 1976 - 1985 ca Deceniu ONU pentru conditia femeii.

Aparuta intr-o vreme a marilor tulburari sociale, Ziua Internationala a Femeii s-a ales si cu mostenirea protestului traditional si a activismului politic. In anii de dinainte de 1910, destul de multe femei din tarile dezvoltate industrial munceau. Slujbele lor, majoritatea in domeniul textilelor si al serviciilor casnice, erau insa supuse discriminarii sexuale si erau platite mult mai prost decat cele ale barbatilor. Au aparut organizatiile sindicale, iar de aici pana la revoltele industriale n-a mai fost decat un pas.

In prezent, in multe zone, ziua si-a pierdut nuanta politica si a devenit o simpla ocazie pentru ca barbatii sa isi arate dragostea fata de femei, intr-un amestec de Ziua Mamei cu Ziua Indragostitilor.

Ziua Femeii, popularizata mai mult ca "Ziua Mamei" in perioada comunista, este o sarbatoare oficiala in Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kargazstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam si Zambia. Pe de alta parte, este sarbatorita, fara a fi o sarbatoare oficiala, in tari precum Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Letonia.

In aceasta zi se obisnuieste ca barbatii sa daruiasca flori si mici cadouri femeilor din viata lor - sotiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor si colegelor. In Romania si Bulgaria, se pastreaza obiceiurile de dinainte de caderea comunismului, cand, de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii faceau cadouri mamelor, bunicilor, invatatoarelor si profesoarelor.

In Romania, Ziua Mamei a fost in schimb declarata sarbatoare publica incepand din 2010 si este sarbatorita in prima duminica a lunii mai, informeaza romaniatv.net.Urmareste TURISM.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +google +sexului slab +youtube +ziua femeilor +onu
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau