News Flash:

1 mai 2018: Cea mai buna reteta de mititei

30 Aprilie 2018
273 Vizualizari | 0 Comentarii

1 mai 2018: Micii se vor servi cu mustar amestecat cu hrean sau cu mujdei de usturoi presarat cu marar si patrunjel si stingeti cu bere rece sau cu un vin de masa floral.

1 mai 2018: Ingrediente pentru reteta de mititei

1 kg ceafa de vitel (manzat)
500 g ceafa de porc
200 g pulpa de miel
1 lingurita sare
1 capatana usturoi
o jumatate de legatura de cimbru
condimente, dupa gust: rozmarin, chimen, piper
o jumatate lingurita bicarbonat
un miez de paine, cat o lamaie

1 mai 2018: Mod de preparare:

Carnea se trece, de doua ori, prin masina de tocat. Painea se umezeste si se amesteca bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne. Compozitia se ia la framantat cu sare, piper, se adauga condimentele, cimbrul si bicarbonatul si se amesteca bine, pana devine o pasta omogena. 

Cand este gata, se da la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp se incinge gratarul.

Pe un blat de lemn ud se incepe pregatirea pastei. Se ia cate un pic de carne, cam 2-3 linguri, si se modeleaza in palme, pana se obtine o forma cilindrica, umezind mainile din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Mititeii se pun pe o farfurie umeda si se lasa sa se odihneasca. Cand sunt gata, se dau la rece inca 5-10 minute. 

Cand jarul este gata, mititeii se asaza pe gratar, la foc moale. Cat stau pe foc, se intorc, din cand in cand, de pe o parte pe alta, pana se intaresc. Prajirea trebuie sa se faca incet, la foc domol, ca sa nu se arda la exterior si sa ramana cruzi in interior. 

Se servesc intr-un vas acoperit si incalzit, ca sa nu se sleiasca. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta mititei ceafa porc miel usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1033 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024881 (s)