News Flash:

15 locuri fierbinti pentru gurmanzi in Paris

6 Februarie 2013
2345 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Parisul te farmeca dar, in aceeasi masura, iti ofera si un sentiment de frustrare. Farmecul vine din maretia “peisajului” culinar, iar frustrarea este data de faptul ca acest peisaj este mereu in miscare si ai senzatia ca iti scapa printre degete. Desigur, Parisul are simboluri, si branduri gastronomice bine stabilite, dar ca in orice alt mare oras, noii bucatari, brutari si patiseri aduc o infuzie de nou si proaspat pe scena culinara, mentinand astfel starea de bine si de bucurie a vietii, in forfota din Orasul Luminilor.

Avand toate acestea in minte, descopera 15 locatii vechi si noi deopotriva care se adreseaza gurmanzilor si nu numai.

Poilâne (8, rue du Cherche-Midi) – Prea multe nu ar fi de spus despre aceasta locatie, decat ca aici se face cea mai buna paine din lume.

Pierre Hermé (in cateva magazine din Paris) – Pierre Hermé, Sadaharu Aoki si Ladurée formeaza asa-numita “Sfanta Treime” a patiseriilor din Paris, dar dam Cezarului ce-i al Cezarului si includem pe lista numele Hermé pentru bunatatile sale care se abat de la linia clasica.

La Pâtisserie des Rêves (93, Rue du Bac) – Noua patiserie vedeta din Paris, este fara doar si poate La Pâtisserie des Rêves, unde sa nu fii surprins daca vei vedea coada.

Le Sot L’y Laisse (70, Rue Alexandre Dumas) – Bucatarii japonezi fac regulile in Paris in prezent, iar un prim exemplu este Eiji Doihara de la Le Sot L’y Laisse.

Chez Michel (10, rue Belzunce) – Un bistro exclusivist cu influente clasice bretone si care ofera un meniu specific vanatoresc.

Roseval (1, Rue d’Eupatoria) – Locatia din Menilmontant este cea mai fierbinte a momentului.

Le Chardenoux (1, Rue Jules Vallès) – Acest bistro clasic si atent la detalii reprezinta o experienta culinara ce nu trebuie ratata. Vino aici intr-o seara in timpul saptamanii.

Patrick Roger (108, Boulevard Saint-Germain) – Maestrul ciocolatier Patrick Roger este un om de stiinta ‘nebun’, ale carui creatii decadente au devenit un standard greu de atins  in Paris.

Chez L’Ami Jean (27, Rue Malar) – Este aproape imposibil sa gasesti o masa aici, dar merita sa faci un efort pentru atmosfera pe care o vei gasi la Chez L’Ami Jean.

Spring (6, rue Bailleul) – Restaurantul Spring al lui Daniel Rose este si el una dintre locatiile fierbinti din oras, care a primit laude de la toti asii gastronomiei si criticii din Europa si America de Nord.

Neva (2, Rue de Berne) – Neva a resuscitat vechile traditii culinare si beneficiaza de serviciile unei echipe de bucatari cu experienta in locatii de cinci stele.

Ma Cocotte (106, rue des Rosiers, Saint-Ouen) – Aceasta locatie cu interioarele sale Philippe Starck, te duce cu gandul la Manhattan, dar mancarea la Ma Cocotte, din Piata Paul Bert, este cat se poate de frantuzeasca.

Breizh Café (109, Rue Vieille du Temple) – Locul ideal in care te poti opri pentru un pahar de cidru si o clatita.

Abri (92, rue du Faubourg-Poissonnière) – Locatia centrala la moda, Abri, este condusa de un japonez (bucatarul de aici avand trecute in CV restaurante precum Robuchon, Taillevent si l’Agapé Bistrot), care detine pionieratul unui nou tip de restaurant in Paris: restaurandwicherie.

Atelier Vivanda (18, rue Lauriston) – Conceptul carnivor de succes al Atelier Vivanda  beneficiaza de serviciile unui talent in materie, in persoana bucatarului Akrame Benallal.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

poil ne pierre herm chez michel roseval le chardenoux patrick roger
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015837 (s)