News Flash:

47 mil. lei de la Ministerul Turismului pentru Manastirea Maria Radna

2 Martie 2012
1587 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi contractul de finantare pentru proiectul ce prevede consolidarea si valorificarea mostenirii istorice a Bisericii si Manastirii Maria Radna (Lipova), proiect in valoare de circa 47 milioane de lei.

Proiectul "Dezvoltarea turismului cultural in Regiunea Vest prin renovarea si includerea in circuitul turistic a Bisericii si Manastirii Maria Radna" este finantat in cadrul Programului Operational Regional (POR), astfel ca peste 34 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul are o durata de implementare de 40 de luni si prevede consolidarea si valorificarea substantei istorice a Ansamblului Maria Radna (format din patru monumente istorice care vor intra in circuitul turistic din 2015) si imbunatatirea infrastructurii de orientare, acces si primire a turistilor in judetul Arad si in localitatea Lipova.

"Ca urmare a acestor actiuni, avem in vedere dublarea numarului de turisti, in zona Lipova si in localitatile vecine, pana in anul 2015, precum si cresterea duratei medii de innoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite, astfel, ca in zona sa se poata desfasura activitati turistice pe tot parcursul anului, fata de 6 luni cat tine sezonul turistic in prezent", a declarat ministrul Petrescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ministrul petrescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0711 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012191 (s)