News Flash:

Aeroportul Brasov mai face un pas inainte

22 Noiembrie 2017
395 Vizualizari | 0 Comentarii

Lucrarile pentru noul aeroport din Brasov au fost scoase la licitatie de catre Consiliul Judetean Brasov, iar valoarea proiectului este estimata la 35 de milioane de lei, aproximativ 7,7 milioane de euro.  Cu toate acestea, pana la finalizarea noului aeroport din Brasov mai este cale lunga, pentru ca autoritatea judeteana nu dispune de toate fondurile necesare, potrivit Economica.net care citeaza publicatia locala BizBrasov.ro.

Consiliul Judetean Brasov a scos luni la licitatie lucrari la aeroportul din Ghimbav estimate la 35 milioane de lei (7,7 milioane de euro), fara TVA.

Valoarea estimata a lucrarilor este de 35 de milioane de lei (7,7 milioane de euro), fara TVA iar durata lor este de patru luni. Termenul limita de depunere a ofertelor este 27 decembrie 2017, acestea urmand sa fie evaluate pana pe 22 ianuarie 2018.

In proiectul tehnic realizat de Search Corporation sunt cinci obiective noi care ar urma sa fie executate in cadrul aeroportului din Brasov.

Primul este calea de rulare Alfa, care va face legatura intre pista si parcarea avioanelor, cu o lungime de 200 m si o latime de 23 m, plus acostamente. Aceasta va fi construita din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm, ca de altfel si parcarea, care va avea o dimensiune de 135 m pe 145 m, si unde vor putea stationa 3 aeronave categoria C, cu anvergura aripilor de 36 metri.

Totodata, un al treilea element al aeroportului din Brasov din acest proiect este sistemul de canalizare complex, care va asigura atat preluarea apelor de pe pista, cat si de pe calea de rulare si parcare, dar are in vedere, tinand cont ca a fost proiectata inclusiv deversarea in Paraul Barsa, si o dezvoltare ulterioara a aeroportului. De asemenea, a fost proiectat si sistemul de iluminare al platformei prin intermediul a trei piloni cu o inaltime de 27 de metri, precum si infrastructura pentru balizaj a aeroportului, respectiv tot ce inseamna conducte si camere de trageri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aeroport brasov licitatie consiliul judetean fondurile necesare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0891 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025335 (s)