News Flash:

Ai vazut astfel de nori pe cer? Atentie maxima. Iata ce pot prevesti

19 Noiembrie 2017
444 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6822 RON (+0.0051)
USD: 4.0973 RON (+0.0171)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Unii oameni de stiinta considera ca existo o serie de semne care prevestesc, cu cel putin 24 de ore inainte, un cutremur puternic. Printre acestea se numara si norii panglica

Aparitia pe cer a unor nori de tip panglica, paraleli, ar putea prevesti un cutremur. "Acestia reprezinta materializarea schimbului energetic intre Pamant si atmosfera, care precede descarcarea de energie seismica", spune generalul Emil Strainu, care a dezvaluit rezultatul celor 30 de ani de cercetare ai sau asupra seismelor. 

Un alt semn foarte important consta in modificarea nivelului apei din fantani, care, inainte de producerea unui seism, scade sau creste foarte mult. Totodata, apa isi schimba culoarea, dar si gustul, iar cei care se uita in fantana au senzatia ca apa ar fierbe.

Mai mult, in zona ce urmeaza a fi lovita de cutremur se constata cresterea parazitilor electrici la receptiile de telefonie mobila, televiziune si radio.

Potrivit unui studiu realizat de seismologii japonezi, comportamentul oamenilor se schimba, de asemenea, inainte de producerea unui cutremur. In orele premergatoare unui cutremur, in zona respectiva, fiintele vii devin foarte agitate, inclusiv oamenii. Au o stare de nervozitate, de neliniste, care apare fara motiv.

Taxa auto, restituita pana la 31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pana in 31 martie 2019 - proiect

Restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se va face pana cel tarziu pana la 31 decembrie 2018, iar pentru timbrul de mediu pentru autovehicule pana la 31 martie 2019, pe baza unei proceduri administrative, reiese din prevederile Proiectului de ordin privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 52/2017, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului.

Sumele restituite vor contine si dobanda aferenta calculata pe baza sumei de restituit inmultita cu numarul de zile aferent perioadei cuprinsa intre data perceperii taxei/timbrului si data restituirii efective si cu nivelul dobanzii prevazut in Codul de procedura fiscala, respectiv de 0,02% pe zi.

Pentru a primi inapoi taxa, contribuabilul trebuie sa depuna o cerere la administratia fiscala centrala competenta in administrarea acestuia. La cerere se vor anexa documentul doveditor al platii taxei, respectiv chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont, dupa caz, care sa ateste efectuarea platii acesteia, in original sau in copie. De asemenea, este nevoie de cartea de identitate a vehiculului si certificatul de inmatriculare, in copie, din care sa reiasa calitatea contribuabilului de fost sau actual proprietar al autovehiculului pentru care se solicita restituirea sumelor.

In situatia in care nu s-a putut identifica in baza de date documentul care atesta plata, compartimentul de specialitate al unitatii fiscale editeaza din sistem informatic o lista cu contribuabilii pentru care nu a fost identificata plata, care va cuprinde cel putin urmatoarele informatii: denumire sau nume si prenume contribuabil/codul de identificare fiscala al contribuabilului, seria cartii de identitate a autovehiculului, numarul si data documentului de plata anexat de contribuabil la cerere sau, dupa caz, suma platita pentru care nu a putut fi identificata plata taxei/timbrului a carei restituire se solicita. Dupa verificarile aferente, compartimentul de specialitate va transmite unitatii Trezoreriei lista identificata.

'In situatia achitarii sumelor de restituit de catre societatile de leasing, cererea de restituire se depune de catre proprietarii care au achizitionat autovehiculele prin sistemul de leasing financiar (...) Dreptul contribuabilului de a cere restituirea se naste la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, respectiv la 7 august 2017, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererea de restituire se depune, sub sanctiunea decaderii, pana la data de 31 august 2018. Prin organ fiscal central competent se intelege organul fiscal central din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, competent in administrarea obligatiilor fiscale datorate de contribuabil', se noteaza in document.

Restituirea efectiva a sumelor se efectueaza de catre unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal central competent, astfel: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, in perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018; timbrul de mediu pentru autovehicule, in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

In vederea solutionarii cererii de restituire a sumelor, unitatea fiscala centrala competenta intocmeste, in doua exemplare, dupa caz, fie Decizia de solutionare a cererii, fie Decizia de respingere a cererii de restituire reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule.

Pe de alta parte, sumele stabilite de catre instanta judecatoreasca prin hotarare definitiva se restituie de catre organele competente astfel: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante pentru autovehicule se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar numai devreme de 1 ianuarie 2018; timbrul de mediu pentru autovehicule se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Proiectul de ordin privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 52/2017 va fi in dezbatere publica pana pe data de 23 noiembrie 2017, iar persoanele si institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, la Administratia Fondului de Mediu (AFM).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stiinta serie semne cutremur norii panglica paraleli
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038076 (s)