News Flash:

Anunt important pentru romanii din Italia, care castiga sub 1000 de euro pe luna. Pot beneficia de sume substantiale de bani. Vezi conditiile

5 Ianuarie 2018
810 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform legislatiei actuale, un venit de 1.000 de euro sau mai mic este considerat pragul saraciei in Italia.

Drept urmare, cei care primesc un salariu mai mic de 1.000 de euro au dreptul la o serie de prestatii si contributii de stat. De la dreptul de asistenta juridica gratuita sau indemnizatia de invaliditate pana la scutirea de la taxele universitare de scolarizare pentru copii, de la al 14-lea salariu pana la scutirea de la plata abonamentului TV.

Cei care au nevoie de un avocat si se incadreaza sub pragul de 1.000 de euro pe luna, pot alege aparatorul pe care il doresc fara sa-i plateasca onorariul, care va fi suportat de stat.

In plus, nu trebuie sa platiti taxele judiciare, cum ar fi contributia unificata, marcile, stampilele, notificarile, scrie rotalianul.com. De asemenea, avocatul nu va poate solicita rambursari pentru cheltuielile de trai si deplasare. 

La calculul respectarii limitei de 11.528,41 euro anual, este necesar sa se tina seama nu numai de veniturile primite de solicitant, ci si de orice alt membru al familiei care locuieste impreuna cu acesta. De exemplu, un somer care locuieste in continuare cu ambii parinti, care au venituri (pensie), nu poate beneficia de asistenta juridica in cazul in care suma acestor venituri depaseste limita de 11.528,41 euro.

Aveti dreptul la REI (Reddito di inclusione)
Pentru a avea acces la Rei, familia trebuie sa aiba o valoare a veniturilor (ISEE) care sa nu depaseasca 6.000 de euro pe an. In plus, valoarea bunurilor imobile, altele decat locuinta unde domiciliaza, nu ar trebui sa depaseasca 20.000 euro. Apoi, valorile mobiliare (depozite in bani, conturi curente) nu ar trebui sa depaseasca 10.000 de euro.

Primesti ajutor de somaj chiar daca ti-ai gasit de munca
In cazul in care beneficiati de somaj si sunteti angajat de o alta societate in timpul perioadei in care primiti indemnizatia, nu pierdeti acest beneficiu daca venitul dumneavoastra este mai mic de 8.000 euro pe an.

Citeste mai mult aici

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salariu prestatii contributii asistenta juridica taxele universitare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1040 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024682 (s)