News Flash:

Anuntul ANAF pentru toti romanii! Modificare importanta la aceasta declaratie. Ce trebuie sa faci de acum inainte

17 Iulie 2019
160 Vizualizari | 0 Comentarii

ANAF a anuntat un nou plan privind imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare. Acesta contine mai multe simplicari pentru contribuabili, in special in ceea ce priveste Declaratia unica, cea care a fost introdusa anul trecut. De asemenea, Fiscul vrea sa introduca un chestionar de evaluare pentru serviciile sale.

ANAF a inceput un plan de imbunatatire al calitatii serviciilor

Astfel, ANAF a constituit un grup de lucru format din reprezentanti ai directiilor de specialitate, precum si ai autoritatilor fiscale competente, pentru a gasi modalitatile de simplificare a Declaratiei unice cu termen de depunere in 2020 pentru datele fiscale aferente anului 2019. Planul privind imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare prevede si o evaluare a calitatii serviciilor fiscale din perspectiva contribuabililor pe baza unui chestionar de evaluare. „In functie de feedback-ul obtinut, se vor implementa masuri de crestere a calitatii serviciilor”, se promite in documentul elaborat de ANAF.

Mai exista alte masuri incluse in planul propus de ANAF si pentru reducerea numarului si a frecventei de depunere a declaratiilor fiscale la persoane juridice si extinderea depunerii electronice pentru toate aceste formulare. Potrivit acestui Plan, Ministerul Finantelor asteapta propuneri de modificare a Codului Fiscal pentru a schimba perioada fiscala, care genereaza frecventa depunerii declaratiilor.

ANAF vrea sa comaseze declaratiile si formularele persoanelor juridice

Pentru incurajarea conformarii voluntare la declararea obligatiilor fiscale, se are in vedere si reducerea, prin comasare, a numarului de formulare si declaratii la persoanele juridice.

„Identificarea formularelor de declarare care pot fi reduse prin masuri de natura administrativa, respectiv reducerea numarului de declaratii prin comasarea a doua sau mai multe formulare, cu pastrarea continutului informational. Initierea propunerilor privind modificarile legislative de natura sa conduca la reducerea directa a numarului de obligatii declarative stabilite in sarcina contribuabililor, prin lege. In baza analizei datelor rezultate din inventariere se vor initia propuneri de modificare a declaratiilor atat din prisma reducerii numarului, cat si a frecventei de depunere”, mai sunt alte masuri prevazute in documentul prezentat de Agerpres.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anaf imbunatatirea colectarii contribuabili declaratia unica fiscul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026917 (s)