News Flash:

Arhiva Bauhaus din Berlin

2 Iulie 2012
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
Arhiva Bauhaus

Arhiva Bauhaus este dedicata membrilor Scolii Bauhaus, ce a a fost initiatoarea multor curente si tendinte in design si arhitectura din prezent. Fondata in Weimar de arhitectul berlinez Walter Gropius, avea ca scop contopirea designului cu functionalitatea zilnica, prin proiectarea manerelor de usi, a radiatoarelor pana la proiectarea unui intreg complex de apartamente sau district.
Insusi Walter Gropius, fondatorul Scolii Bauhaus (1919-1933), a proiectat cladirea avant-gardista ce gazduieste Arhiva Bauhaus.

In interiorul cladirii se pot studia documente ce atesta imensa influenta ce a avut-o Scoala Bauhaus asupra tuturor aspectelor ale arhitecturii si designului modern. Colectia include de la notite, fotografii si scheme pana la documente ce au apartinut unor membri marcanti ai scolii precum Klee, Kandinsky, Schlemmer si Feininge.
Printre piesele foarte pretuite ale colectiei se numara si modelul original al lui Gropius (1925), pentru cladirea Bauhaus din Dessau, sau o reconstructie a sculpturii chinetice "Light-Space-Modulato" a lui Lázló Moholy-Nagy, o inteligenta sculptura chinetica ce combina culoarea cu lumina si miscarea.


Se merge cu trenul pana la statia Nollendorfplatz autobuzele 100, 129, 187, 341 - statia Lutzowplatz.


Program: Miercui - Luni 10:00-17:00.


Intrare: bilet intreg 6.00 €, familie 2.00 €.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

arhiva bauhaus walter gropius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021763 (s)