News Flash:

Aria protejata Poiana cu Schit, judetul Iasi - GALERIE FOTO

3 Ianuarie 2014
3108 Vizualizari | 0 Comentarii
Poiana cu Schit este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip floristic) situata in judetul Iasi, pe teritoriul administrativ al comunei Grajduri.
Aria naturala se afla in Podisul Moldovei, in partea sudica a judetului Iasi, pe malurile paraului Cocoarei (afluent al raului Rebricea) in padurea Borosesti, in teritoriul vestic al satului Poiana cu Cetate.
Descriere
Rezervatia naturala cu o suprafata de 9,50 hectare a fost declarata arie protejata naturala prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a III-a - zone protejate) si reprezinta o zona de protectie pentru mai multe specii floristice de silvostepa, printre care dumbat (Teucrium chamaedrys), pieptanarita (Cynosorus cristatus), sulitica (Dorycnium herbaceum), iarba-campului (Agrostis stolinifera) sau paius din speciile Festuca stricta, Festuca ruoicola, si Festuca valesiaca.
In arealul rezervatiei sunt remarcate mai multe creatii artistice cioplite in piatra, realizate cu prilejul unor tabere de sculptura, precum si ruinele fostului schit de calugari, Barnova.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

poiana_cu_schit
iasi comunei grajduri podisul moldovei paraului cocoarei borosesti
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020617 (s)