News Flash:

Atelierul de ceramica Colibaba - Radauti

8 Octombrie 2011
3347 Vizualizari | 0 Comentarii
Atelierul de ceramica Colibaba Radauti

Pe langa exponatele care spun frumoasa poveste a traditiilor si obiceiurilor de pe plaiurile Bucovinei, la muzeul etnografic din Colibaba poate fi vizitat si Atelierul artistului olar Florin Colibaba.


Farfuriile, canile, plostile, sfesnicele, cahlele, ulcioarele si tavile realizate de maestrul olar sunt decorate cu elemente unice si pictate intr-o maniera si o cromatica fascinante, de neregasit in nici unul dintre centrele de olarit din tara. Localitatea este renumita pentru ceramica smaltuita, la fel si spirala, cercul, lacrima, punctul, steaua, motive preluate din arta populara de catre Constantin Colibaba si revitalizate cu originalitate in piese inedite.


Atelierul lui Florin Colibaba este unul modern, dotat cu un cuptor electric, care iti arata la cate grade s-a incins si se poate programa. Aici stau aranjate tot felul de obiecte: farfurii, cani, plosti, sfesnice, placi, urcioare, tavi, supiere. Dar toate au un element comun. Sunt decorate dupa specificul ceramicii de Kuty, ilustrand viata taranilor, credinta si preocuparile lor.


ceramica smaltuita atelierul florin colibaba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2059 viz    0 com
2581 viz    0 com
1470 viz    0 com
2664 viz    0 com
1244 viz    0 com
2258 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0964 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010846 (s)

loading...