News Flash:

Balta de la Chilca: Lacul fertilitatii

3 Decembrie 2011
2612 Vizualizari | 0 Comentarii
Lacul fertilitatii

Lacul fertilităţii”, unul dintre cele mai stranii locuri de pe Terra, se află în mijlocul unui deşert arid, la aproape 70 km sud-est de capitala peruană Lima. Faima sa a depăşit de mult graniţele micului stat andin, astfel că astăzi mii de pelerini vin să vadă malul miraculos şi să se scalde în apa despre care ei cred ca ar lecui pe loc orice problemă de infertilitate sau impotenţă.

Balta de la Chilca – aşa este numit locul respectiv – este cunoscută încă din timpul incaşilor, existând mărturii ale conchistadorilor spanioli privind ritualurile practicate aici. Se pare că primii europeni care s-au scăldat în această apă au fost doi ostaşi spanioli. Ei au putut remarca imediat efectele „tratamentului”: casătorindu-se cu indigene, au avut o droaie de copii, reuşind să procreeze, după cum scrie un cronicar, „până la 70 de ani, căci s-au scăldat în apa despre care se spune că întinereşte şi pe care incaşii se feresc să o arate străinilor”.

În secolul XIX balta a fost descoperită, întâmplător, de o echipă de paleontologi americani, care nu au crezut nici o clipă în capacităţile ei miraculoase. Dar a fost de ajuns ca un bogat politician din New York, care încercase toate leacurile posibile pentru a scăpa de impotenţă, să se vindece de meteahna sa, pentru ca vestea existenţei „bălţii virilităţii” să se răspândească în toată America.

Localnicii numesc astăzi întinderea de apă, care are forma aproximativă a unui cerc cu un diametru de 250 de metri, „făcătorul de gemeni”, fiindcă femeile care au probleme de procreare şi se scaldă aici sau se ung cu mâlul mlaştinii nasc negreşit gemeni. Intrigaţi de aceste „miracole”, oamenii de ştiinţă americani au efectuat cercetări asupra apei şi a nămolului de aici, dar nu au găsit nimic neobişnuit în compoziţia lor.

Tratamentele miraculoase pot fi puse pe seama autosugestiei. Mulţi cred însă că aceste vindecări ar avea legătură cu fenomenul OZN. Numai în ultimele decenii, deasupra bălţii Chilca a fost semnalată prezenţa a zeci de OZN-uri şi „lumini misterioase”, de fiecare dată noaptea. Bătrânii povestesc cum veneau aceste obiecte zburătoare şi aruncau o substanţă lichidă în baltă. Poate că aceste „reziduuri” abandonate de farfuriile zburătoare sunt răspunzătoare pentru efectele curative deosebite ale apelor bălţii?

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lima miracole ozn
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018888 (s)