News Flash:

Band-e Amir – un peisaj fabulos

25 Noiembrie 2011
2158 Vizualizari | 0 Comentarii
Cine ar fi crezut că tocmai ţinuturile aride ale Afganistanului pot adăposti unul dintre cele mai frumoase baraje naturale? Râul Band-e Amir s-a oprit pentru odihnă la poalele munţilor Hindukus, locul în care şi-a format albia. Şi nu numai… contrastele de culoare şi de înălţime au dus la formarea unui peisaj fabulos la 3.000 de metri altitudine. Chiar dacă o mulţime de fotografi ar fi îndeajuns de motivaţi pentru a ajunge în aceste locuri, accesul este destul de dificil, întrucât se face doar pe un drum de munte, care are o lungime de 80 de kilometri.

Este mai greu de ajuns, dar nu imposibil. La sosire, veţi fi răsfăţaţi cu vederea unui peisaj aproape paradisiac: lacuri întinse pe o porţiune largă de 11 kilometri, mărginite de faleze de calcar şi de argilă, care se îmbină într-un joc de culori nebunesc, de la alb la roşiatic şi de la albastru la cele mai nebănuite nuanţe de verde. Din lacuri, apa se scurge peste baraje naturale de piatră, urmând trasee diferite, care formează o adevarată reţea de torente, ce adăpostesc la rândul lor vegetaţie acvatică.

cvatică.Chiar dacă temperaturile ajung în timpul verii până la 36 de grade C, lacurile sunt tot timpul reci, deoarece sunt împrospătate în fiecare an cu apă rezultată din urma topirii gheţarilor. Strălucirea deosebită a lacurilor şi varietatea culorilor se datorează travertinului, o soluţie pe bază de carbonat de calciu adusă de apa care se infiltrează prin calcar şi care se depune pe malurile şi în adâncul lacurilor sub formă de straturi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

afganistanului hindukus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0705 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012112 (s)