News Flash:

Barbat in scaun cu rotile umilit de taximetristii in gara din Cluj. A cata masina l-a luat

18 Ianuarie 2019
182 Vizualizari | 0 Comentarii

Scene revoltatoare s-au derulat miercuri, in gara din Cluj-Napoca, unde un barbat aflat in scaun cu rotile a fost umilit de toti taximetristii aflati in parcare, care l-au pasat de la unul la altul.

Un clujean a privit mai intai de la distanta ce se intampla, iar cand a intervenit, taximetristii au fost pe punctul de a-l lua la bataie.

Nicu Andrei a povestit apoi pe Facebook prin ce au trecut barbatul imobilizat si insotitorul lui si cum a reusit, pana la urma, sa-i ajute pe cei doi.

Iata povestea lui Nicu Andrei:

”De ce merita sa intarzii la lucru. 
Pentru ca avem o multime de idioti si parte dintre ei sunt taximetristi.

Grabit spre lucru trec pe langa o persoana in scaun rulant si insotitorul acesteia. Banuiam ca urmeaza sa urce in taxi. 
Ma opresc si vad cum merg de la o masina la alta si nu urca in nici una.

Ma duc spre ei si intreb de ce nu au urcat, si daca scaunul se pliaza sau necesita o masina speciala. In ideea sa le comand un taxi special, ca nu pareau a fi din Cluj.

Au raspuns cu deznadejde ca toti din cei stationati acolo au refuzat sa ii ia, si ca scaunul se pliaza si ca ar incapea intr-un portbagaj normal.

De aici incepe circul.

Ma duc la fiecare masina si intreb daca nu ii iau pe acesti doi domni. Raspunsul a fost naucitor, “ca nu pot” sau ca nu vor. 
Unul din ei devine chiar agresiv si incepe sa ma injure (cel din Loganul albastru).

Sun la Napoca Taxi pentru ca acesti domni nu stiau cum sa comande un taxi. Si ii explic dispecerului ca au minim 4 masini in piata Garii si toti refuza un domn in scaun rulant si insotitorul acestuia. Ii explic ca scaunul se pliaza si ca refuzul transportului este ilegal. Imi transmite ca imi trimite o masina speciala pentru asa ceva.

Am confundat un Dacia Logan break ca fiind masina ce urma sa ajunga. Vorbesc cu soferul zice ca nu este el dar este dispus sa faca cursa. Chiar atunci apare si o Dacia Sandero fiind masina trimisa prin dispecerat.

Se urca cel din scaun singur in masina in masina, insotitorul pliaza scaunul si il pune in portbagaj si pleaca.

Era atat de greu sa ii ia din prima primul taximetrist. Sa nu ii umileasca 20 de taximetristi la ajungerea lor in Cluj doar pentru ca pot.

Daca nu interveam cred ca mai stateau jumatate de ora pana ii se facea mila cuiva.

Pana la ajungerea masinii trimise idiotul din Loganul albastru cand a vazut ca am facut poza iese din masina si incepe sa ma jigneasca si sa ma injure gesticuland agresiv si foarte aproape de mine (era mult in spatiul meu personal).

Eram ocupat sa rezolv cursa domniilor fugind dupa masina trimisa sa nu treaca de noi. I-am transmis ca daca are o problema personala cu noi sau cu mine sa vina mai in fata sa discutam, unde zarisem o masina de politie.

Dupa ce au plecat acesti domni umiliti de o gasca de idioti, mi-au multumit ca i-am ajutat si taximetristului care a venit la fel.
Idiotul plecase si am constatat ca masina de politie era goala.

Vreau sa reamintesc tuturor idiotilor care fac astfel de gesturi. Ca este imorala atitudinea lor si incalca si legea umilind persoane cu handicap. Si daca nimic nu-i poate influenta, poate o amenda sau pierderea licentei de taximetrie ar fi solutia.

Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere
Art. 52.

B. Obligatiile taximetristului:
a) sa aiba un comportament civilizat si preventiv in relatia cu clientul, respectand conduita de buna practica, conform prevederilor din Cartea taximetristului;
b) sa respecte solicitarile legale ale clientului;

C. Obligatiile clientului:
f) sa sesizeze primaria localitatii de autorizare si filiala judeteana a Oficiului de Protectie a Consumatorilor, dupa caz, in legatura cu practici neconforme ale taximetristului sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor;

Legea 448 2006 actualizata prin: OUG 84/2010 - pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap din 20 septembrie 2010, Monitorul Oficial 654/2010;

Accesibilitate
Art. 64
(3) Constituie discriminare refuzul conducatorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap si a dispozitivului de mers.

Raspunderea juridica
Art. 100
(1) Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
b) nerespectarea dispozitiilor .....art. 61-64.....cu amenda de la 6.000 lei la 12.000 lei.”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Video


scene revoltatoare gara cluj barbat scaun rotile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1049 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010847 (s)