News Flash:

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului

22 Octombrie 2011
2736 Vizualizari | 0 Comentarii
Biserica Acoperamantul Maicii Domnului

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului este o biserica ortodoxa din Bucuresti. Lacasul a luat fiinta in anul 2001, cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, prin rezolutia Arhiepiscopiei Bucurestilor nr. 276 din 19 iunie 2001. Pe langa hramul inchinat Maicii Domnului, biserica ii mai praznuieste si pe Sfintii fara-de-arginti Cosma si Damian, alaturi de Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica.

Parohia isi desfasoara misiunea sociala acordand o atentie speciala persoanelor varstnice, singure, cu situatii deosebite, unora oferindu-li-se la trapeza Bisericii o masa calda, altora, pachete alimentare, impartite prin voluntarii Bisericii; printre acestia avem si elevi ai scolilor din Parohia noastra cu aprobarea profesorilor si parintilor. Acest obicei il practicam la sarbatorile mari bisericesti: Nasterea Mantuitorului, Invierea Mantuitorului, la hramurile Bisericii noastre, la alte sarbatori ale Maicii Domnului si altele. In cuprinsul Parohiei se gasesc doua scoli generale, nr. 196 (Frederico Garcia Lorca) si nr. 200, cu care biserica colaboreaza foarte bine.

Lacasul sfintei Biserici este ridicat sub forma de cruce, cu mai multi stalpi pe interior, de pe care se inalta cele trei turle, dimensiunile numarand 38m lungime, 18m latime si 28m inaltime. Catapeteasma este sculptata in lemn de stejar, sculptura executata de mesterul Marian Mircea din Alba Iulia.

Pe fatada Bisericii s-au aplicat in mozaic icoane cu hramurile bisericii, alaturi de care s-au adaugat cele ale Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, ale sfintilor Apostoli Petru si Pavel, lucrare executata de compania Art Georgies din Iasi.

Biserica este situata la cativa pasi de Policlinica Titan, in cartierul cu acelasi nume, la aproximativ 500 de metri de statia de metrou Titan. In fata bisericii opresc si autobuzele cu numerele 101, 102 si 311.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nasterea mantuitorului invierea mantuitorului maicii domnului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1745 viz    0 com
1353 viz    0 com
1328 viz    0 com
2266 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019057 (s)