News Flash:

Blestemul Faraonilor

8 Februarie 2012
989 Vizualizari | 0 Comentarii

Am coborat cu teama in mormantul faraonului Tutankhamon amintindu-ne de povestea '' blestemului'' aparuta in presa engleza in anul 1923.

Trecuse numai un an de la senzationala descoperire a lordului Camarvon, cand trimful sau s-a transformat intr-o tragedie, decedand in urma unei pneumonii. Apoi a urmat si alte decese ale celor care intrasera in mormant , sau participasera la lucrari, iar dupa 7 ani, numarul mortilor ajunsese la 19. Mojoritatea au murit de pneumonie, insa cativa chiar s-au sinucis. Atunci s-a lansat ideea de catre ziaristi ca '' orice intrus intr-un mormant sigilat al faraonilor va fi pedepsit''.


Totusi, arheologul Carte si fica lordului, desi au vizitat de mai multe ori mormantul, au decedat la o varsta inaintata. Explicatia numeroaselor decese a fost gasita mai tarziu, cand in mormintele faraonilor a fost descoperita o ciuperca. Sporii acesteia fiind invizibili, patrund adanc in plamani si produc leziuni care duc la pneumonie, cat si niste substante toxice, care, urcand la creier, provoaca halucinatii si chiar moartea. Asa a aparut legenda ''Blestemului Faraonului Tutankhamon'' sugerata si de inscriptia unde se precizeaza ca ''Moartea isi va abate aripile asupra oricui va cuteza sa tulbure linistea faraonului''.


mormantul faraonului tutankhamon lordului camarvon arheologul carte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0989 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018101 (s)

loading...