News Flash:

Braga, Roma Portugaliei

29 August 2011
5478 Vizualizari | 0 Comentarii
Braga
Orasul Braga sau mai nou Bracara Augusta a fost fondat de catre romani dupa de au cucerit zona de la lusitani si iberocelti. Braga este un oras in nord-vestul Portugaliei, la 50 km nord de Porto, situat in depresiunea dintre raurile Cávado si Este.

Datorita numarului mare de biserici, aproximativ 30 la numar, orasul Braga este de sute de ani un mare centru religios. Aceste frumoase biserici i-au adus si renumele de “Roma Portugaliei“. Devotamentul fata de religie a capatat din cele mai vechi timpuri ca si in alte parti ale lumii, forma lacasurilor de cult. Bisericile si monumentele care fac astazi trimiterea la divinitate sunt insotite adesea de agitatia tipica a orasului modern.

Este un oras frumos pentru atat de multe monumente, fantani arteziene, gradini si cladiri istorice, Braga este considerat ca fiind orasul reprezentativ al regiunii omonime din nord-vestul Portugaliei. Desi are o istorie bogata, Braga este un oras modern si cosmopolitan.

 

Atractii turistice Braga


1. Catedrala din Braga (Se de Braga)

Este cel mai însemnat loc istoric al oraşului. Se caracterizează printr-un amestec de numeroase stiluri artistice şi arhitectonice: romanic, manuelin, gotic tarziu, baroc etc. A fost zidită aproximativ în anul 1070 prin iniţiativa episcopului Pedro cel Sfant de Braga pe locul unei biserici antice, Santa Maria, ce fusese distrusă de mauri cu patru veacuri în urmă. Lucrările de construcţie au fost patronate de conţii de Portugalia – Enrique de Burgundia (1093 -1112) şi soţia sa, Teresa, părinţii celui dintâi rege al Portugaliei, Afonso I ( 1112 – 1185), precum şi de arhiepiscopul Geraldo de Moissac care a pus aici temeliile instituţiei arhiepiscopiei oraşului.

 

2. Sanctuarul Bom Jesus do Monte

Sanctuarul Bom Jesus do Monte (Sanctuarul Bunului Iisus de pe munte) (din secolul al XVIII-lea – începutul secoulului al XIXX-lea): biserica, aflată la periferia oraşului,la 5 km în nord-est, este un loc însemnat de pelerinaj, cu scări magnifice în stil baroc, având şi un funicular, cu mecanism hidraulic, cel mai vechi din Peninsula Iberică.

 

3. Arco da Porta Nova

Arco da Porta Nova (în limba engleză, New City Gate) este un arc în Sud-Estul Bragei, Portugalia. Acest arc decorează poarta de vest a zidului medieval. Acesta a fost deschis în 1512 şi a fost locul unde cheile oraşului s-au dat. Arcul real este o combinaţie de stiluri baroc si neoclasic, a fost proiectat de arhitectul André Soares şi construit între anii 1772-1773.

 

4. Biserica Bom Jesus

Aproximativ la 3 km de centrul orasului, in partea de est, se gaseste impresionanta biserica Bom Jesus considerata a fi una dintre capodoperele stilului baroc si simbolul centrului urban. Accesul in biserica se face dupa ce sunt parcurse numeroase trepte, asa cum se intampla in cazul templelor din vechime.

 

5. Saint Frutuoso Chapel

Saint Frutuoso Chapel (in portugheză: Capela de São Frutuoso) este o capela pre-romanic situat în Real, împrejurimile oraşului Braga, Portugalia. Aceasta a fost iniţial construit de vizigoţi în secolul 7 în formă de cruce greacă, şi este unul dintre câteva exemple de arhitectura pre-romanice în Portugalia.Este clasificat de IPPAR ca un monument naţional din anul 1944.

 

Portugalia este o tara frumoasa ce merita vizitata si din acesta cauza eu va mai recomand un oras la fel de frumos si primitor precum este acesta. Acest oras se numeste Lisabona, fiind si capitala Portugaliei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Braga
braga augusta portugaliei porto c vado este roma portugaliei lisabona
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2938 viz    0 com
2019 viz    0 com
2095 viz    0 com
2101 viz    0 com
2249 viz    0 com
2466 viz    0 com
1141 viz    0 com
1687 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0783 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017909 (s)