News Flash:

Calendar ortodox 15 octombrie. Sarbatoare importanta pentru ortodocsii din Romania. Cui trebuie sa-i spui La multi ani

15 Octombrie 2018
270 Vizualizari | 0 Comentarii

CALENDAR ORTODOX 15 OCTOMBRIE. In aceasta luna, in ziua a cincisprezecea, pomenirea Sfantului Martir Luchian (Lucian), preotul Antiohiei celei mari.

CALENDAR ORTODOX 15 OCTOMBRIE. Luchian (Lucian) fiind fiu de parinti bine credinciosi, dupa moartea lor impartindu-si averea la saraci, se nevoia cu citirea dumnezeiestilor Scripturi; prin care a tras pe multi iudei si elini la credinta cea in Hristos. Lasandu-si apoi casa si mergand la Nicomidia, indemna spre nevointa pe cei ce de frica chinurilor se lepadau de credinta. Si stiind a scrie frumos, a lasat bisericii nicomidenilor o carte scrisa in trei stalpi care cuprinde tot Testamentul Vechi si Nou. Si se facuse mai presus decat tot omul, prin inaltimea faptelor celor bune si a nevointei. Afland de el Maximian si rusinandu-se a-l vedea la fata, ca nu cumva prin puterea cuvantului lui sa se defaime, a grait cu acesta de dupa perdea, si cunoscand nemutarea gandului lui, l-a osandit la inchisoare si foame indelungata. Multe zile nici mancand, nici band, s-a savarsit in inchisoare. Si trupul lui din porunca guvernatorului a fost aruncat in mare. Iar din voia lui Dumnezeu un delfin tinandu-l pe umere l-a scos la uscat.

CALENDAR ORTODOX 15 OCTOMBRIE. Tot in aceasta zi, pomenirea Preacuviosului Parintelui nostru Savin (Sabin) Episcopul.

CALENDAR ORTODOX 15 OCTOMBRIE. Fericitul Savin pentru nespusa lui bunatate a fost facut episcop si urand certurile, a fugit si s-a departat si atata s-a nevoit incat s-a facut si facator de minuni; tamaduia boli, izgonea demonii si spunea dinainte cele ce aveau sa fie. Si pe multi folosind si plecandu-i a parasi lumea si parintii a sluji lui Hristos, cu pace a raposat.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

calendar ortodox luchian lucian preotul antiohiei hristos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016518 (s)