News Flash:

Canaralele de la Harsova - Dobrogea

11 Februarie 2012
4105 Vizualizari | 0 Comentarii
Rezervatia Canaralele de la Harsova se caracterizeaza printr-o buna reprezentare a habitatelor de stancarie (calcare) carora le sunt asociate specii de flora si fauna tipice. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 5,30 ha si a fost declarata monument al naturii, datorita importantei sale stiintifice.

Canaralele din Portul Harsova sunt situate in aval de actualul port Harsova, pe malul drept al fluviului Dunare, acolo unde suvitele de apa ale fluviului incep sa se impleteasca pentru scurt timp. Canaralele prezinta cea mai spectaculoasa vedere peisagistica dinspre Dunare in ceasurile tarzii ale dupa-amiezelor senine, cand soarele in asfintit da rapei de calcar roscat reflexe stralucitoare, sangerii.

Canaralele Harsovei reprezinta vechi cariere de calcar de un aspect peisagistic unic pe teritoriul judetului.  Aceasta arie naturala protejata cuprinde calcare jurasice la zi cu un aspect peisagistic deosebit. Apele fluviului Dunarea constituie un factor determinant in prezenta unei avifaune bogate reprezentate prin numeroase specii enumerate. Canaralele nordice au fost imprejmuite cu o perdea de copaci in anii 1978-1979 si astfel au fost incluse in trupul de padure Langea-cantonul 5, apartinand Ocolului Silvic Harsova. Fauna zonei este formata din serpi de stanca, fazani si iepuri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

portul harsova canaralele fauna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020822 (s)