News Flash:

Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare

2 Noiembrie 2011
1494 Vizualizari | 0 Comentarii
Canionul Sapte Scari

Situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din intreg arealul Masivului Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 m, iar diferenta de nivel de 58 m. Prima treapta a cascadei de jos in sus, are o inaltime de 8 m, urmata de alte 6 trepte, cea mai mare avand peste 35 m inaltime.

Traseul prin canion nu prezinta mari pericole, dar trebuie atentie la urcatul scarilor care din cauza apei sunt alunecoase si este bine sa fiti pregatiti cu echipament care sa va ofere protectie, pentru ca vremea in această zona inalta este instabila.

Sapte Scari adancite in calcare jurasice, pastreaza urmele evolutiei morfologice recente a intregului masiv. Epigeneza accelerata a determinat adancirea in conglomerate cretacice si apoi in calcare jurasice a paraului, avand ca rezultat formarea unor rupturi de panta (cele sapte cascade) ce se succed pe talveg (inaltimi de 2,5 - 15 m) si au la baza marmite.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

valea timisului traseul echipament protectie sapte scari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1011 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018819 (s)