News Flash:

Cantinele cu mancare gatita si ieftina au un succes urias la romani. Un pranz incepe de la 15 lei

14 Martie 2018
453 Vizualizari | 0 Comentarii

Conceptul de cantina, impinge tava sau lunch center ii cucereste pe romani. Astfel de localuri au un succes urias in centrele de afaceri si in parcurile industriale cu mii de angajati.

Administratorii adapteaza meniul in functie de profilul clientelei, care pe zi ce trece se diversifica. Astfel ajung sa manance la cantina si turistii sau localnicii comozi care nu mai vor sa gateasca. O masa de pranz cu trei feluri costa intre 15 si 35 de lei, in medie cu 30% mai putin decat intr-un restaurant clasic.

Peste 500 de astfel de comenzi onoreaza zilnic bucataresele unei cantine. Localul se afla pe locul fostei fabrici de tractoare din Brasov, unde isi au acum sediul zeci de firme de IT, consultanta financiara si callservice. In pauza de masa, de jumatate de ora, angajatii umplu pana la refuz cantina unde un meniu cu trei feluri costa in medie 20 de lei.

Cu o clientela a carei medie de varsta nu depaseste 30 de ani, administratorii au fost nevoiti sa adapteze designul interior: agenda electronica, si cu functia de incarcator pentru telefonul mobil, le dezvaluie clientilor stirile, programul teatrelor si lista petrecerilor din cluburi, arata stirileprotv.ro.

Meniul variat si preturile rezonabile, cu cel putin 30% mai mici decat la restaurantele clasice, atrag si clienti din afara centrului de afaceri: turisti sau chiar localnici care scapa astfel de corvoada gatitului.

Asezat in vecinatatea unui spital privat dar si a tribunalului, un lunch-center are aerul unui restaurant modern cu servire all inclusive. Desi nu pare, este totusi o cantina unde un meniu de trei feluri nu costa mai mult de 35 de lei. Clientii isi pot lua chiar ei mancarea si nimeni nu sta sa o cantareasca.

Ecaterina Teodorescu, administratorul localului: ”Dansii isi pun singuri. Uneori mai mult, uneori mai putin, dar ne asumam acest risc. Pentru ca da bine sa iti faci singur o salata ca acasa. Sa te simti bine, sa te relaxezi, sa poti sa incepi cu bine a doua parte de servici, inca patru ore de munca.”

Dintre zecile de restaurante din centrul istoric al Brasovului, turistii, mai ales straini, prefera aceasta autoservire cotata foarte bine si pe Tripadvisor.

Companiile mari, cu mii de angajati, aflate la distanta de oras, si-au amenajat propriile cantine unde mancarea este livrata de firme de catering.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conceptul cantina impinge tava lunch center romani localuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024651 (s)