News Flash:

Care este cel mai bun restaurant din Romania, potrivit ghidului Gault et Millau

16 Mai 2018
354 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (+0.0055)
USD: 4.1197 RON (+0.0336)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cele mai bune restaurante din Romania au fost notate si introduse intr-unul dintre cele mai importante ghiduri culinare din lume.

In primele zece, opt sunt din Bucuresti si doua din Cluj, cu note de peste 13, garantia ca vom gasi mancare delicioasa si servicii de calitate. Nota maxima primita insa de un restaurant romanesc este 15, mai putin decat in Ungaria, Polonia, sau Croatia cu restaurante de nota 17. Si mult sub cele din Occident, care au 19,5, aproape de nivelul maxim de calitate. Totusi ghidul va aduce mai multi clienti, dar si turisti din strainatate, spun specialistii.

Notele din ghidul Gault et Millau, care pot sa ajunga la maxim 20, sunt date pe mai multe criterii. Mancarea e importanta in proportie de 70%, dar expertii culinari au tinut cont de design, creativitate si aprovizonarea cu ingrediente proaspete. Dupa o jumatate de an in care au vizitat sute de restaurante romanesti, juriul - format din romani pasionati de gastronomie, dar si specialisti internationali cu studii in domeniu - a decis: cele mai mari note, de peste 13 le-au primit 11 restaurante: 8 din Bucuresti, doua din Cluj si unul de pe Valea Prahovei.

Restaurantul Maize din Bucuresti a primit cea mai mare nota din Romania -- 15, iar bucatarul trei bonete. De altfel, aici lucreaza si Alexandru Petricean - cel care a primit distinctia de bucatarul chef al anului 2018. A invatat gastronomie in restaurante de top din strainatate alaturi de cei mai mari chefi ai lumii.

Folosirea ingredientelor naturale direct de la producatori locali si inovatia pusa in farfurie de catre chefi au fost punctele care i-au convins in acest restaurant pe evaluatorii ghidului. Astfel, si Alexandru Iacob, cu o experienta de 15 ani in domeniu si o pregatire la una dintre cele mai prestigioase universitati de profil ″Basque Culinary Center din Spania, este considerat unul dintre ″⁣ marii bucatari ai lumii″⁣. Iar restaurantul la care lucreaza, Kane Seasonal Bistro a fost premiat cu doua bonete si nota 14,5.

Si Timisoara se poate lauda cu patru restaurante premiate cu o boneta si note de peste 11. Pe lista se afla si Vinto-Gastro Wine Bar, amenajat de Mihai Lambrino si sotia lui - intr-o crama veche.

In ghid au fost introduse si localuri din categoria “pop” - unde servirea se face intr-un cadru mai relaxat. Pintre ele si restaurantul pescaresc, deschis chiar la intrarea Pietei Dorobanti din Bucuresti.

In total in ghid au fost recomadate 141 de restaurante din Romania - putine fata de alte tari vecine. In Polonia, de pilda, au fost selectate 560 de restaurante, iar anul acesta evaluatorii vor introduce si 200 de localuri pop. Si la capitolul notare, un restaurant din Polonia s-a ridicat la nivelul notei 18,5, iar doua localuri au primit 4 bonete. Cand vorbim insa despre bucataria franceza spunem doar atat: peste 6000 de restaurante introduse in ghid, doua cu note de 19,5 si cinci bonete fiecare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucuresti cluj mancare delicioasa servicii nota maxima
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022645 (s)