News Flash:

Cascada Misina

21 Iulie 2011
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7581 RON (-0.0003)
USD: 4.2268 RON (-0.0038)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cascada Misina Rezervatie naturala de tip mixt, este situata in bazinul superior al Paraului Misina. Peisajul actual este consecinta intenselor procese tetconice din trecut, a evolutiei vaii pe suportul structural si stratigrafic geologic complex, ce au avut ca rezultat formarea unei caderi de apa de circa 12m. intr-un ansamblu peisagistic deosebit.

Aria protejata este dominata de Culmea Misinei si plaiul Intarcatoarea, aflate la est si Culmea Fagetu Rotund la vest, ambele fiind orientate pe directia generala SV si NE. Sunt racordate la sud pe Culmea Lacului Rosu, dispusa pe directia est si vest; din aceste culmi care delimiteaza bazinul hidrografic al Misinei superioare, se detaseaza o serie de culmi secundare care, în general converg spre zona cascadei si confera reliefului un caracter puternic framantat, accentuat de reteaua hidrografica bogata si ale carei vai înguste au versantii abrupti si foarte greu accesibili.

Din punct de vedere floristic, au fost identificate 122 specii de plante superioare a caror pondere, dupa originea fitogeografica, este asemanatoare cu aceea intalnita in ariile protejate invecinate, din Cheile Narujei : specii eurasiatice - 40 % , europene - 39 %, cosmopolite - 11 %, circumpolare - 6 %, si endemice - 4 %. Habitatele forestiere specifice acestui etaj : Paduri de tip Asperulo-Fagetum, Paduri de tip Luzulo-Fagetum si Paduri acidofile cu Picea adapostesc pe langa numeroasele specii de flora si fauna de interes comunitar, populatii reprezentative de carnivore mari din speciile Ursus arctos, Canis lupus si Lynx lynx, prioritare pentru desemnarea de arii de protectie conform Directivei Habitate 92/43/CEE.

Rezervatie naturala Cascada Misina se suprapune sitului Natura 2000 cu acelasi nume. In cadrul Retelei ecologice locale de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea, situl propus este desemnat ca Zona de protectte insulara cu rol de coridor ecologic (de tip stepping stone) si se suprapune partial peste Zona de securitate pentru carnivore mari Vrancea Sud.

Cai de acces

Drumul judetean DJ 205D Valea Sarii •Naruja (care se desprinde din DN2D), continuat cu DC 78 pana la Valea Neagra. Drumul forestier de pe vaile paraielor Balosu si în continuare, Misina, conduce în aria protejata.

Limita de nord se suprapune unui sector al Paraului Fagetu Rotundsi si Culmii Namoalelor pana în albia Misinei si continua in aaval pana la confluenta cu Paraul Boului.

Limita de est urmareste Culmea Boului pana la altitudinea de 1287m. de unde, urmand versantul drept intersecteaza albia Paraului Coada Calului, o traverseaza si continua pe versantul stang in amonte pana la 1285m. altitudine.

Limita de sud traverseaza Paraul Misina, si Turcul.

Limita de vest intersecteaza albia Paraului Fagetu Rotund.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019024 (s)