News Flash:

Cascada Misina

2 Septembrie 2011
2835 Vizualizari | 0 Comentarii
Cascada Misina

Cascada Misina Rezervatie naturala de tip mixt, este situata in bazinul superior al Paraului Misina. Peisajul actual este consecinta intenselor procese tetonice din trecut, a evolutiei vaii pe suportul structural si stratigrafic geologic complex, ce au avut ca rezultat formarea unei caderi de apa de circa 12m, intr-un ansamblu peisagistic deosebit. Cascada Misina ocupa un areal de 183,5 ha, este de tip hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj si este situata in bazinul superior al paraului Misina, cu o rupere de panta de peste 12m.

Descriere Cascada Misina

Aria protejata cascada Misina este dominata de Culmea Misinei si plaiul Intarcatoarea, aflate la est si Culmea Fagetu Rotund la vest, ambele fiind orientate pe directia generala SV si NE. Sunt racordate la sud pe Culmea Lacului Rosu, dispusa pe directia est si vest; din aceste culmi care delimiteaza bazinul hidrografic al Misinei superioare, se detaseaza o serie de culmi secundare care, in general converg spre zona cascadei si confera reliefului un caracter puternic framantat, accentuat de reteaua hidrografica bogata si ale carei vai inguste au versantii abrupti si foarte greu accesibili. Din punct de vedere floristic, au fost identificate 122 specii de plante superioare a caror pondere, dupa originea fitogeografica, este asemanatoare cu aceea intalnita in ariile protejate invecinate, din Cheile Narujei: specii eurasiatice -40%, europene -39%, cosmopolite -11%, circumpolare -6%, si endemice -4%.


Habitatele forestiere specifice acestui etaj: paduri de tip Asperulo-Fagetum, paduri de tip Luzulo-Fagetum si paduri acidofile cu Picea adapostesc pe langa numeroasele specii de flora si fauna de interes comunitar, populatii reprezentative de carnivore mari din speciile Ursus arctos, Canis lupus si Lynx lynx, prioritare pentru desemnarea de arii de protectie conform Directivei Habitate. Rezervatie naturala, Cascada Misina se suprapune sitului Natura 2000 cu acelasi nume. In cadrul Retelei ecologice locale de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea, situl propus este desemnat ca Zona de protectie insulara cu rol de coridor ecologic (de tip stepping stone) si se suprapune partial peste Zona de securitate pentru carnivore mari Vrancea Sud. Caile de acces sunt pe drumul judetean Dj 205D Valea Sarii – Naruja (care se desprinde din DN2D), continuat cu DC 78 pana la Valea Neagra. Drumul forestier de pe vaile paraielor Balosu si in continuare, Misina, conduce in aria protejata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cascada misina cascada misina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2431 viz    0 com
1802 viz    0 com
1674 viz    0 com
2631 viz    0 com
1511 viz    0 com
2500 viz    0 com
2281 viz    0 com
1401 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0904 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017159 (s)