News Flash:

Castelul Huniade

28 Septembrie 2011
1563 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Huniade

Castelul Huniade este un monument istoric si cea mai veche cladire din Timisoara construit intre anii 1443 - 1447 de catre Iancu de Hunedoara.

In ciuda numeroaselor modificari, castelul si-a pastrat organizarea in jurul unei curti patrulatere, pozitia turnului-donjon si "Sala Cavalerilor", detalii care care se regasesc si la Castelul Corvinestilor de la Hunedoara.

Fatada principala a fost refacuta intr-un stil romantic. Ferestrele, terminate in arc în plin cintru dar cu decoratie neogotica deasupra, au luat locul orificiilor pentru piesele de artilerie iar fatada a fost realizata în caramida aparenta.

Primul etaj, construit pe inaltimea a doua caturi normale contine doua sali boltite in stil neogotic, una cu trei nave iar cealalta cu doua ce sunt construite din caramida si sustinute de un sir de coloane masive.

Castelul Huniade se termina in plan vertical printr-un etaj mansarda iar din punct de vedere al plasticii exterioare, in partea superioara a fatadei se afla un coronament crenelat.

Turnul castelului Huniade este de forma rectangulara, de mica inaltime, cu ferestre mici si decorat cu creneluri la extremitatea superioara astfel incat acoperisul nu este vizibil. Intrarea principala a fost modificata si este flancata de doi pilastrii masivi ce au în partea superioara câte o colectie de arme specifice Evului Mediu care contribuie la aspectul gotic al castelului.

Cele doua capete ale fatadei principale sunt prevazute cu rezalituri, ale caror colturi sunt accentuate printr-o imitatie in tencuiala a sistemului constructiv din piatra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Castelul Huniade
castelul huniade castelul corvinestilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0924 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018497 (s)