News Flash:

Cazinoul din Constanta revine in curtea lui Radu Mazare

7 Septembrie 2012
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
Cazinoul din Constanta

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a decis sa transfere Cazinoul din Constanta in administrarea primariei, intrucat nu are fonduri pentru reabilitarea cladirii, iar termenul de incepere a lucrarilor a fost depasit."In conditiile unei alocari insuficiente, dar si a dublei reduceri a bugetului MDRT in anul 2012, s-a stabilit ca ministerul nu are posibilitatea financiara de a sustine investitia in reabilitarea Cazinoului, scrie Mediafax.


Necesarul, la momentul preluarii Cazinoului de catre MDRT, era de 40 de milioane de lei, din care au fost alocate doar 10 milioane; ulterior, suma a ajuns la 7 milioane de lei, ca urmare a primei reduceri a bugetului MDRT la inceputul acestui an", se arata intr-un comunicat al institutiei.


Ministerul precizeaza ca a decis trasferul Cazinoului ca urmare a solicitarii primarului Radu Mazare, formulata dupa sedinta de consiliu local de miercuri.


Mazare a afirmat miercuri ca vrea trecerea Cazinoului la municipalitate in conditiile in care MDRT, care l-a luat in administrare in urma cu un an, nu a inceput reabilitarea acestuia, el spunand ca intentioneaza sa vanda obiectivul printr-o licitatie internationala.


"Fiind un obiectiv din patrimoniul Consiliului Local Constanta, credem ca datoria de a-i gasi cea mai buna functionalitate si modalitate de administrare este a Primariei.MDRT este constient de importanta Cazinoului ca obiectiv turistic, motiv pentru care va face demersuri pe langa Primaria Constanta sa administreze imobilul astfel incat acesta sa ramana si cu valenta sa de obiectiv turistic. Pe de alta parte, credem ca acesta trebuie introdus in circuitul economic, sa aduca bani si nu doar sa fie vizitat de turisti. Cele doua functiuni pot fi imbinate fara probleme, fie ca imobilul este administrat de primarie sau de un investitor privat, cu conditia ca acest lucru sa fie bine convenit", a declarat, in comunicat, Cristian Barhalescu, secretar de stat pentru turism.


Cazinoul a fost preluat, la 31 august 2011, de catre MDRT de la Consiliul Local al Primariei din Constanta, cu scopul de a fi reabilitat, ulterior urmand sa revina in administrarea autoritatii locale.


Potrivit Hotararii de Consiliu Local, acceptata de minister, reabilitarea ar fi trebuit sa inceapa in maximum un an de la preluarea de catre MDRT si sa nu dureze mai mult de 3 ani.


"Lucrarile la cazinoul din Constanta nu s-au incadrat in termenul prevazut in legislatie ca urmare a faptului ca procedurile de licitatie pentru serviciile de proiectare si executie lucrari au demarat tarziu si au fost ingreunate de contestatiile formulate. Astfel, desi cazinoul a fost preluat de MDRT prin Hotarare de Guvern in 31 august 2011, licitatia a fost demarata in 29 martie 2012, adica la 7 luni de la trecerea imobilului la minister. Procedura de licitatie a fost anulata la 28 mai 2012. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis ca juste contestatiile formulate, considerand ca exista, intr-adevar, vicii in criteriile de selectie, dar si in criteriile tehnico-economice", se spune in comunicat.


Astfel, institutia precizeaza ca s-a ajuns intr-un punct in care ministerul nu se mai putea incadra in termenul legal de incepere a lucrarilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

radu mazare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017802 (s)