News Flash:

Ce se mananca la manastire in postul Pastelui

28 Martie 2018
195 Vizualizari | 0 Comentarii

Se spune ca postul nu este dificil la manastire pentru ca acolo se mananca mancare buna si sanatoasa in tot timpul anului, iar in perioadele de post, cu atat mai mult. Te poti inspira la randul tau pentru mancarurile din Postul Pastelui, din felul in care sunt facute la manastire pentru ca despre post se spune ca este dieta lui Dumnezeu

Se respecta toate dezlegarile, asa ca in zilele de peste se mananca numai peste. Uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.

Se consuma alimente de sezon. In Postul Pastelui, temelia alimentatiei o reprezinta cartofii, fasolea, ciupercile (si proaspete, si uscate), nuca, maslinele, legumele care au putut fi pastrate peste iarna (morcovii, ceapa, telina, varza, inclusiv cea murata). La toate acestea se adauga faina de porumb si cea de grau, pentru ca deseori painea se face la fata locului, spune femeia.ro.

In completare vin gemurile si dulceturile, dar si tocanitele de legume si zacusca, pregatite din toamna special pentru perioada Postului Pastelui.

O categorie aparte de alimente incluse in meniul de post este cea a trufandalelor. Pe aceasta lista se afla urzicile, spanacul nou, salata, untisorul si stevia, ceapa si usturoiul nou, leurda si verdeturile aromate.

In camara se mai gasesc special pentru aceasta perioada din an bulion si pasta de rosii, compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

postul dificil manastire mancare buna inspira mancarurile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0801 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017045 (s)