News Flash:

Ce trebuie sa stie romanii despre schimbarea permisului de conducere! Legea care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2019

10 Ianuarie 2019
770 Vizualizari | 0 Comentarii

Schimbarea permisului de conducere este o procedura considerata anevoioasa de multe persoane, mai ales ca sunt nevoite sa petreaca ore in sir la cozi interminabile

Asadar, daca urmeaza sa-ti expire valabilitatea permisului de conducere ori l-ai pierdut, deteriorat sau ti-a fost furat, trebuie sa stii ca eliberarea unui nou permis de conducere sau a unui duplicat se face printr-o cerere adresata autoritatilor, la care se vor atasa anumite documente.

Concret, pentru a obtine un nou act trebuie sa depui o cerere de eliberare a unui nou permis ori a unui duplicat, ce va fi depusa personal la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.

De cealalta parte, insa, romanii care traiesc in strainatate pot imputernici pe cineva prin procura speciala,  autentificata de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei sau autentificata de autoritatile straine, dar care trebuie sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila.

Aceasta cerere, insa, pentru obtinerea unui nou act poate fi trimisa si prin posta ori e-mail, pe dresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior. Totusi, in acest caz, daca cererea a fost trimisa prin e-mail, ridicarea permisului nu se va putea face decat daca titularul cererii depune la serviciul public comunitar, in original, documentele ale caror copii au fost transmise, potrivit avocatnet.ro. 

Pentru eliberarea unui nou permis de conducere, solicitantul trebuie sa depuna si urmatoarele documente:

actul de identitate al titularului din care rezulta ca acesta are domiciliul sau resedinta in Romania, in original si copie; in cazurile in care solicitantul se afla in strainatate si imputerniceste pe cineva sa depuna cererea sau cand cererea este trimisa prin posta, numai copie dupa actul de identitate;
Permisul de conducere va fi livrat la adresa din Romania indicata de titular ori va fi ridicat de acesta de la serviciul public comunitar indicat in cerere. 
procura speciala si actul de identitate al mandatarului, in original si copie, in cazul in care solicitantul aflat in strainatate imputerniceste pe cineva sa depuna cererea;
dovada platii contravalorii permisului de conducere;
documentul emis de o unitate medicala autorizata, din care rezulta ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere, daca e vorba de eliberarea unui nou permis, in cazul expirarii precedentului;
permisul de conducere, atunci cand acesta se afla in posesia titularului;
doua fotografii ale titularului, color, in format 35 x 38,5 mm, de data recenta, in cazul in care solicitantul se afla in strainatate si imputerniceste pe cineva sa depuna cererea.
Permisul de conducere va fi livrat, ulterior, la adresa indicata de titular ori va fi ridicat de acesta  de la serviciul public comunitar indicat in cerere.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

schimbarea permisului procedura anevoioasa cozi interminabile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0897 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018445 (s)