News Flash:

Cea mai mare insula fluviala din lume

21 Martie 2012
2356 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai mare insula fluviala Bananal
Bananal (Ilha do Bananal = Insula Bananal), este cea mai mare isula fluviatila (25 000 km2). Situata în partea centrala a Braziliei, între statele Goías (de care apartine) si Matto Grosso, cuprinsa de cele doua brate ale fluviului Araguaia (2 185 km), B. este orientata pe directia N-S, are lungimea de cea 500 km si latimea max. de 56 km.

Relieful
insulei este putin înalt, acoperit de o vegetatie tropicala bogata în care se remarea palmierii babacu si bananierii; în trecut insula se numea Santa Ana, dar din cauza extensiunii mari a bananierilor a primit numele actual. Fauna, variata si bogata, include papagali, caimani (vînati pentru pielea lor), jaguari, porci peccary.

Populatia, putin numerosa, este formata din indieni karaja (cca 2 000 loc.). Pentru pastrarea naturii si mai ales a modului de viata al acestor indieni, aflati pe una din treptele cele mai joase ale civilizatiei (sînt culegatori de fructe, vînatori si pescari ), insula a fost transformata în anul 1959 în parc national (Parcul National Araguaia).
Exista saisprezece aldeias sau sate pe insula: Barra do Rio, Barreira Branca, Boa Esperança, Boto Velho, Cachoeirinha, Fontoura, JK, Kanoanã, Kaxiwe, Macaúba, Santa Isabel, São João, Txoude, Txuiri, Wari-Wari, Watau.

Nu exista poduri spre insula. Pentru cea mai mare parte a anului, singurul mijloc de transport este barca. Cu toate acestea, pentru câteva saptamâni în timpul sezonului uscat (iunie - august), râul este suficient de scazut pentru a ajunge la insula cu masina. Satele au drumuri destul de largi pentru masini si tractoare, chiar daca principalele forme de transport sunt calul, bicicleta si pe picioare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bananal insula bananal isula fluviatila matto grosso relieful fauna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012801 (s)