News Flash:

Cele mai frumoase lacuri din lume - FOTO

1 Decembrie 2011
3549 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6485 RON (-0.0120)
USD: 4.0861 RON (-0.0259)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cele mai frumoase lacuri din lume

Cei vechi spuneau că lacurile sunt Ochii Pământului în care se oglindeşte Cerul. În ciuda agresiunii omului modern împotriva naturii, unele lacuri, aflate la mare distanţă de “civilizaţie”, au rămas intacte. Ireal de frumoase, incredibil de pure şi transparente, sunt aşezate în împrejurimi mirifice care te îndeamnă pe loc la linişte şi reflecţie interioară.

Lacurile Plitvice, Croaţia

Lacurile se află în Par­cul Naţional al Croaţiei în regiunea muntoasă Lika. Pe lângă lacuri puteţi vizita peş­ter­ile şi cas­cadele din zonă. Cele 16 lacuri au culori diferite, de la verde la albas­tru sau azur şi gri. O bucată din rai chiar aici pe pământ.

Lacul Bled, Slove­nia

Se găseşte în zona Carniolei de Sus şi poartă numele după Castelul Bled. Fru­museţea este ofer­ită de oglindi­rea aces­tuia în apele lac­u­lui. Zona reprez­intă o atracţie tur­is­tică pen­tru oferta cul­tur­ală, car­ac­terul mistic şi sen­za­ţia de regal. Insula de pe lac are 99 de paşi ast­fel că mirele tre­buie să-şi poarte mireasa în braţe în ziua nunţii.

Lacul Masyuko, Hokkaido, Japonia

Acest lac s-a for­mat într-un crater vul­canic şi se găseşte în Par­cul Naţional Akan de pe insula Hokkaido. Este unul din­tre cele mai clare lacuri din lume şi este împre­j­muit de un zid înalt de 200 de metri. S-a for­mat acum aprox­i­ma­tiv 32 de mii de ani şi craterul s-a for­mat acum aproape 7000 de ani după erupţia vulcanului.

Lacul Kachura, Pakistan

Alături de Shangrila, este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din Kashmirul pakistanez. Şi asta pe bună dreptate, deoparece în apele Kachura-ului cerul se oglindeşte până la adâncimea maximă a lacului, de 70 metri.

Lacul Lomond,  Scoţia

Este cel mai mare lac din Scoţia şi împarte Scoţia în două şi eşte apre­ciat pen­tru cele 3o de insule care se găs­esc în zonă. Arată atât de ireal încât ai impre­sia că un pic­tor a venit cu pânza şi a aşezat această min­unăţie acolo.

Lacul Pukaki, Noua Zeelanda

Îl găsim în Insula de Sud a Noii Zeelande şi este cel mai sălbatic lac din această ţară de la capătul lumii. Are o suprafaţă de 178,7 kilometri pătraţi şi este un lac glaciar. Lacul Pukaki este alimentat în mare parte de către apele râului Tasman, care este creat din apele topite ale gheţarului alpin cu acelaşi nume, precum şi de apele topite ale gheţarului Hooker din Muntele Cook (Aoraki, în limba maori).

Lacul Geneva, Elveţia şi Franţa
Cu o suprafaţa de 345,31 kilometri pătraţi, este unul dintre cele mai întinse lacuri din Europa Occidentală, fiind, în acelaşi timp, şi cel mai celebru lac de graniţă al Bătrânului Continent. Franţa deţine 4,47% din suprafaţaa sa, iar Elveţia beneficiazaă de 59,53% de luciu de apă. Lacul Geneva s-a format în urma topirii şi a retragerii succesive a unui gheţar de mare altitudine.

Lacul Peyto, Canada

Am ajuns pe malurile unui lac magnific situat în Parcul Naţional Banff din Munţii Stâncoşi Canadieni. Lacul, ale cărui ape sunt alimentate de un gheţar imens din apropiere, şi-a primit numele în onoarea lui Bill Peyto, primul ghid şi vânător de blănuri preţioase care a explorat ţinutul Banff. Peyto-lacul este situat la altitudinea de 1.860 metri, în mijlocul Văii Waputik, fiind mărginit de piscurile Cladron, Peyto şi Jimmy Simpson.

Lacul Como, Italia

Lago di Como, cum îl numesc italienii, este un lac de origine glaciară pe care îl găsim în provincia Lombardia. Este un ochi de apă  impresionant, cu o suprafaţa de 146 kilometri pătraţi şi cu o adâncime-record de peste 400 metri, fiind printre cele mai adânci lacuri din Europa. Ambianţa deosebită şi frumuseţea intactă au atras aici oamenii încă din cele mai vechi timpuri, Lacul Como fiind o destinaţie favorită pentru relaxare şi odihnă a tuturor aristocraţilor bogaţi din Roma Antică.

Lacul Tsomoriri, India

În statul Ladakh din nord-vestul Indiei, la o înălţime de 4.595 metri, tronează cel mai mare lac de mare altitudine din Munţii Himalaya. Tsomoriri are o lungime de 19 kilometri, laţimea sa atinge 3 kilometri, iar adâncimea maximă circa 40 de metri. Lacul este înconjurat de spectaculoasa Vale Rupshu, mărginită de piscuri montane de peste 6.000 de metri înălţime. Este un important loc de popas pentru păstorii nibazi tibetani din triburile Changpa. Templul budist Korzok, situat pe malul vestic al lacului, are o vechime de peste 400 ani şi este vizitat anual de mii de pelerini budişti, alături de turiştii atraşi de frumuseţea locului.

Lacul Manasarovar, Tibet (China)

Lacul Manasarovar este un lac glaciar situat la circa 2.000 de kilometri de Lhasa, capitala provinciei autonome Tibet. Splendidul ochi de apă cristalină se află la înălţimea de 4.556 de metri, ceea ce-i conferă şi titlul de lacul cu apă dulce situat la cea mai mare altitudine din lume. Strict tehnic, lacul are o suprafaţă de 320 kilometri pătraţi, o adâncime de 90 metri şi o circumferinţă de 88 kilometri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1171 viz    0 com
1663 viz    0 com
1586 viz    0 com
1851 viz    0 com
1789 viz    0 com
1372 viz    0 com
5667 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050636 (s)