News Flash:

Cele mai "tari" cocktail-uri din lume

10 Iulie 2012
2628 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6485 RON (-0.0120)
USD: 4.0861 RON (-0.0259)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Femeile stiu deja... un cocktail este bautura perfecta atunci cand poposesc intr-un club, intr-un bar, sau pe plaja insorita.

Nu de putine ori ai spus: "Azi am sa ma rasfat cu un cocktail racoritor!" O alegere perfecta, mai ales ca barmanul te ajuta sa te bucuri de aceasta bautura fina, oferindu-ti o sumedenie de genuri de cocktail... Retetarul lui este divers, asadar familiarizeaza-te si tu cu varietatea din pahare, pentru ca ofera senzatii tari!

Cocktail Alexander si Blanc-Cassis din Franta

Alexander este bautura cu care doamnele din Franta se rasfata adeseori. Cocktail-ul se prepara din aramgnac, un brandy necosmetizat, obtinut din struguri in Gasconia, regiune a Frantei unde cresc podgorii intregi de vita-de-vie. Reteta este foarte simpla: ai nevoie de cateva cuburi de gheata intr-un shaker, peste acestea se aduga crema de cacao, frisca, dupa care se agita foarte bine. La sfarsit se toarna si aramgnacul, se mai amesteca inca o data si se serveste sorbit usor.

Blanc cassis, un cocktail foarte popular in Franta, inventat de Felix Kirf, primarul din Dijon, in Bungurdia anului 1968. Bautura se face din lichior de coacaze negre, completat cu vin alb. Primarul oferea aceasta bautura delegatilor care poposeau in orasul Djion, azi fiind unul dintre cele mai consumate cocktailuri din Franta, mai ales prin cafenele.

Bautura iubirii din Iran

Un cocktail fara alcool, foarte revigorant si plin de vitamine! Este ideal mai ales daca te afli pe marginea unei piscine sau pe nisip, la malul marii. Unii spun ca elementele care il compun sunt afrodisiace, efectele fiind garantate. Pentru fabricarea lui e nevoie de trei lingurite de ceai negru fiert in jumatate de litru de apa, la care se adauga patru cuburi de gheata, evident dupa ce se raceste. Se amesteca apoi cu sucul de mandarine si jumatatile a doua piersici, patru felii de lamaie si coaja caramelizata de la doua portocale.

"Apocat" din Indonezia cu lichior de cocos si piure de avocado

Indonezienii sunt recunoscuti pentru originalitatea cu care reusesc sa combine ingrediente intr-un cocktail care te va face sa exclami: „Mai vreau!”

Unul dintre cele mai reusite bauturi din tara insulelor se numeste apocat si se prepara din piure de avocado, rom si lichior de cocos. Se omogenizeaza cu lapte si se serveste rece, cu multe cuburi de gheata.

Sursa: Unica.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cocktail bautura perfecta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1065 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019353 (s)