News Flash:

Cetatea de la Feldioara - Brasov

16 Decembrie 2011
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
Cetatea de la Feldioara

Cetate taraneasca din care mai exista in zilele noastre doar ruinele, Cetatea de la Feldioara se gaseste in extremitatea sudica a platoului pe care se afla localitatea Feldioara.  Teritoriul este delimitat printr-un sant de aparare, nu prea adanc, sapat in epoca medievala. Cetatea, care are un aspect medieval tarziu, caracteristic secolelor XIV-XV, mai pastreaza inca 2 turnuri aflate in ruina, legate de ziduri de aparare.

Desi in perioada ei de glorie, cetatea avea puternice ziduri de piatra si caramida, in unele locuri intaritura ajungand pana la 2 m, din ea s-au mai pastrat: turnul de N-V, aproape intreg, fantana din mijloc, astazi astupata, temelia de piatra a capelei, precum si o buna parte din pivnita. Cetatea este importanta nu doar pentru cavalerii teutoni si pentru sasii ce le-au urmat, ci si pentru istoria romanilor.

Langa cetate se afla si o frumoasa biserica in stil gotic, construita in secolele XIII-XV, foarte bine pastrata pana astazi, situata in partea de est a localitatii. Asezarea are o istorie indelungata, cu inceputuri in epoca neolitica. Sapaturile arheologice au scos la iveala un inventar bogat, cu preponderenta ceramica pictata de tip Ariujd. Cercetarile sistematice au dovedit o continuitate de viata pana in pragul Evului Mediu, cu obiecte de certa valoare documentara: monede grecesti si macedonene, linguri de aur cu stabila imperiala romana datand din sec. al IV d. Hristos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

feldioara fantana cavalerii teutoni istorie epoca neolitica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1541 viz    0 com
2168 viz    0 com
4416 viz    0 com
2648 viz    0 com
997 viz    0 com
3295 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0816 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013057 (s)