News Flash:

CFR SA atrage circa 700 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii

1 Ianuarie 2016
490 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a semnat cu Comisia Europeana patru contracte de finantare in valoare totala de 689 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare, vizand legaturile Brasov-Sighisoara, Craiova-Calafat si Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebes.
Contractele au fost semnate in cadrul Programului Connecting Europe Facility (CEF), iar cofinantarea nationala va fi asigurata din bugetul de stat, in proportie de 15%, a anuntat miercuri CFR SA.
Cel mai important proiect aprobat si finantat de Comisia Europeana in proportie de 85% este cel de modernizare a legaturii feroviare intre Brasov si Sighisoara, sectiunea Brasov-Apata si Cata-Sighisoara, cu o valoare de 677,74 milioane euro.
Proiectul are ca obiectiv principal promovarea mobilitatii sustenabile de-a lungul Coridorului Rin - Dunare, prin cresterea vitezei de circulatie a trenurilor, reducerea timpului de calatorie pentru trenurile de calatori si de marfa, cresterea sigurantei circulatiei prin introducerea sistemelor moderne de management al traficului si semnalizare si protejarea mediului in conformitate cu noile standarde de interoperabilitate si regulamente ale Uniunii Europene, scrie antena3.ro.
Un alt proiect cu un buget eligibil integral, in valoare de 1,07 milioane euro, vizeaza imbunatatirea capacitatii institutionale si de implementare a proiectelor in cadrul companiei de transport feroviar, astfel incat sa se asigure o calitate superioara, eficienta si transparenta in gestionarea fondurilor UE pentru pregatirea si implementarea in termen a proiectelor de infrastructura feroviara din Romania, aferente retelei TEN-T eligibile pentru finantare prin instrumentele financiare puse la dispozitia statelor membre de care Comisia Europeana in perioada 2014-2020.
Al treilea contract, in cuantum de 1,47 milioane euro, a fost incheiat pentru actualizarea studiului de fezabilitate privind reabilitarea liniei CF Craiova - Calafat, cu innoirea documentatiei in conformitate cu Standardele Tehnice de Interoperabilitate (STI) si tinand cont si de previziunile cererii de trafic de calatori si de marfa la nivel national si international, precum si lansarea imediata a procedurilor de licitatie pentru proiectare si executtie lucrari.
Cel de-al patrulea proiect cu finantare aprobata se refera la realizarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea liniei de cale ferata Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebes, care va beneficia de o finantare nerambursabila de 8,43 milioane euro, in proportie de 85% din valoarea totala.
Astfel, proiectul prevede intocmirea documentatiei studiului de fezabilitate pentru reabilitarea liniei la standardele impuse pentru coridoarele europene si lansarea imediata a procedurilor de licitatie pentru proiectare si executie lucrari pe aceasta sectiune.
"Accesarea fondurilor in cadrul mecanismului de finantare CEF constituie o alternativa fezabila de finantare a proiectelor feroviare, care va conduce la indeplinirea obiectivelor strategice ale Romaniei si implicit ale CFR, de finalizare a lucrarilor de modernizare pe coridoarele de transport feroviar apartinand retelei TEN-T CORE din fonduri europene, in cadrul exercitiului financiar comunitar 2014-2020, cu beneficii importante pentru intreaga societate si impact direct in dezvoltarea infrastructurii feroviare", a declarat intr-un comunicat Marius Chiper, directorul general al CFR SA.
Programul Connecting Europe Facility (CEF) urmareste accelerarea investitiilor in domeniul retelelor de transport, energie si telecomunicatii transeuropene si mobilizarea finantarilor publice sau private. Totodata, CEF stabileste defalcarea resurselor care urmeaza a fi puse la dispozitie in cadrul financiar multianual, pentru anii 2014-2020. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compania comisia europeana modernizarea infrastructurii brasov cef
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0765 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018244 (s)