News Flash:

Cheile Babei - FOTO

10 Ianuarie 2014
1680 Vizualizari | 0 Comentarii
Cheile Babei alcatiuiesc o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip geologic), situata in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al comunei Coroieni.
 
Aria naturala se afla in extremitatea sudica a judetului Maramures (in Podisul Somesan la limita de contact cu judetul Salaj), in partea sudica a satului Baba si cea nordica a localitatii Poiana Blenchii, Salaj si sunt strabatute de drumul judetean (DJ109F) care leaga cele doua asezari.
Vezi si SPECTACULOASE, dar prea putin cunoscute: Cheile Cutilor - GALERIE FOTO  
Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a III-a - arii protejate) si se intinde pe o suprafata de 15 hectare.
 
Aria protejata a luat fiinta in 1977 si reprezinta un sector de ingustare (chei) realizat in calcare eocene (pe o lungime de 1 km) de catre paraul Poienii, un afluent de dreapta al Somesului.
Cai de acces
Drumul judetean (DJ109F) pe ruta Targu Lapus - Valenii Lapusului - Coroieni - Draghia - Baba]] (2 km sud de localitate).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

cheile_babei2
cheile babei arie protejata judetul maramures comunei coroieni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3201 (s) | 23 queries | Mysql time :0.079962 (s)