News Flash:

Cheile Bicazului

8 Octombrie 2011
2559 Vizualizari | 0 Comentarii
Cheile Bicazului

Cheile Bicazului s-au format datorita eroziunilor provocate de raul Bicaz si ai sai afluenti si se intind pe o distanta de 8 km, intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean. Aceste chei fac legatura intre Transilvania si Moldova si sunt pozitionate mai exact in partea centrala a Muntilor Hasmas (judetele Neamt si Harghita).


Parcul National din care face parte aceste chei se intinde intre Harghita si Neamt, cu o suprafata de 6675 ha este cea mai importanta zona geologica din tara noastra.


Cheile Bicazului, obiective turistice


Cheile Bicazului sunt incluse intr-un parc national, alaturi de Lacul Rosu, Hasmasul Mare - Piatra Singuratica si Hasmasul Negru, Cheile Sugaului. In peretii stancosi din aceasta zona se adapostesc cateva pesteri si avene foarte frumoase - Pestera Neagra sau Pestera Cascada, Licas, Avenul cu Trei Intrari. Afluentii Bicazului au format la randul lor alte chei cum ar fi: Cheile Laposului, Cheile Sugaului sau Cheile Bicajelului.


Cheile Bicazului imprejurimi


Cheile Bicazului constituie o zona frumoasa si pitoreasca a Romaniei, fiind strabatute de drumuri cu serpentine si de formatiuni stancoase impresionante (Piatra Altarului - 1120 m altitudine, Piatra Pintestilor - 847 m, Piatra Arsitei - 835 m, Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Politele Bardosului).

Galerie Foto

Cheile Bicazului
cheile bicazului muntilor hasmas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2624 viz    0 com
1387 viz    0 com
2702 viz    0 com
1237 viz    0 com
2506 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0711 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017801 (s)