News Flash:

Cine inedite pentru nonconformisti: garnitura cu greieri marinati si inghetata cu viermi de ceara

13 Martie 2018
206 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6650 RON (+0.0011)
USD: 4.0855 RON (-0.0324)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Doua italience si-au propus sa ii obisnuiasca pe oamenii care alunga insectele cu preparate facute din aceste creaturi. Curiosii sunt invitati sa se familiarizeze treptat cu gustul.

Si, neavand un restaurant, tinerele organizeaza cinele chiar la ele acasa.

Giulia Maffei pregateste un platou cu antreuri pentru oaspetii care o asteapta in sufragerie. Sunt canape-uri cu crema de tofu peste care adauga o pasta facuta din greieri.

Giulia Maffei, biolog: „Insectele fac parte din cultura noastra inca din Antichitate. Vechiul Testament face distinctia intre insectele comestibile si cele necomestibile, iar vechii greci si romani le mancau regulat.”

Una specialista in entomologie, alta in gastronomie, cele doua milaneze vor sa promoveze entomofagia, adica mancatul insectelor. Ele spun ca reprezinta o alternativa sanatoasa si sustenabila pentru hrana traditionala, fapt confirmat de Organizatia Mondiala pentru Alimentatie, arata stirileprotv.ro.

Giulia Tacchini, designer de mancare: „E un demers de familiarizare cu ideea de instecte in farfurie. Ii ajutam pe oaspetii nostri sa descopere incet-incet insectele, asa ca la inceput nu le servim intregi.”

Asadar, insectele isi fac aparitia gradat in meniul cu cinci feluri. Mai intai presarate peste preparate traditionale italienesti si abia spre sfarsit intregi si usor de recunoscut. Greierii marinati sunt serviti drept garnitura pentru felul principal, iar viermii de ceara - intr-un desert cu inghetata.

Client: „Mi-a placut greierele, in special textura, e foarte crocant. Am crezut ca n-o sa fiu in stare sa mananc, dar pana la urma am reusit si mi-a placut si textura si gustul.”

Clienta: „Inca nu-mi vine sa cred ce am gustat. Cand ma uit la poze, intreaga poveste mi se pare complet absurda. Parintii mei m-au intrebat daca sunt nebuna sa gust asa ceva.”

Persoanele care vin la cinele organizate de cele doua milaneze sunt tineri cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, curiosi sa incerce lucruri noi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

italience oamenii insectele preparate creaturi curiosii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021674 (s)