News Flash:

Cismigiul, in topul celor mai apreciate parcuri din Europa - FOTO

20 Iunie 2012
2716 Vizualizari | 0 Comentarii
Hyde Park
Nu este pentru prima data cand strainii apreciaza Cismigiul nostru, atat pentru varietatea vegetala, cat si pentru conditiile naturale, care, in plin oras, ofera o oaza de natura, cu izvoare limpezi si un lac, toate puse in valoare de specialistii parcului.

In topul celor mai apreciate parcuri din Europa, publicate de portalul Infoniac, figureaza, la pozitia 7, parcul Cismigiu din Bucuresti.

La inceput, aici n-a fost decat un simplu izvor in baza caruia domnitorul fanariot Alexandru Ipsilanti a dispus, in anul 1779, sa se construiasca doua cismele, pentru alimentarea cu apa limpede a locuitorilor veniti cu galeata sau a sacagiilor, cu traditionala saca.

Apa baltea in jurul cismelelor, ceea ce l-a determinat pe generalul Kiseleff sa faca unele lucrari de asanare in 1830, iar in 1848 pe domnitorul Barbu Stirbei sa amenajeze un helesteu, in jurul caruia a aparut ulterior parcul, al carui nume Cismigiu se trage de cele doua cismele initiale.

Dar sa nu continuam, pana nu trecem in revista ci celelalte parcuri de renume european.

Parcul Sofiero, Helsingborg, Suedia. Construit in 1864 de monarhii Suediei, pentru a fi dat cadou de nunta fiului lor, Gustav Adolf.

Parcul Keukenhof, Lisse, Olanda. Aici se culeg anual sapte milioane lalele, de diferite specii.

Gradinile Luxemburg
, Paris, Franta. Palatul a fost construit in secolul XVII, din ordinul Mariei de Medici. Parcul este una din cele mai romantice destinatii ale parizienilor.

Villa Borghese, Roma, Italia. Datat din secolul XVII, palatul si parcul au apartinut lui Shipione Borghese, nepotul Papei Paul al V-lea.

Hyde Park, Londra, Marea Britanie. Pana in 1637, parcul era folosit pentru vanatoare si divertisment de catre monarhi. Dupa acea data, a devenit parc public.

Berg Park, Kassel, Germania. Ca suprafata, este al doilea parc din Europa si a ajuns de notorietate indeosebi datorita cascadei artificiale, inalta de 250 metri.

Gradina de Vara, St. Petersburg, Rusia. Amenajata la inceputul secolului XVIII, in stil baroc, de catre Petru I. Dupa unele informatii, aici isi petrecea uneori timpul, vara, Dimitrie Cantemir, in compania prietenului lui, tarul.

Parade Gardens, Bath, Marea Britanie. Situat la 150 km de Londra, parcul constituia statiunea balneara a protipendadei engleze in seolul XIX.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Cismigiul
izvoare limpezi lac europa parcul cismigiu bucuresti parcul sofiero
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0933 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012592 (s)