News Flash:

Taxa de pod Giurgeni-Vadul Oii si Fetesti-Cernavoda creste in februarie

7 Ianuarie 2013
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
Se vor acorda reduceri pentru treceri multiple
Taxele pentru trecerea peste Dunare pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii si Fetesti - Cernavoda vor fi majorate cu peste 10%, in doua faze, dar vor fi acordate reduceri pentru trecerile multiple si preplatite.

Noile tarife au fost aprobate printr-un ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, care modifica prevederile unui act similar din 2010. Ordinul a fost publicat vineri in Monitorul Oficial si va intra in vigoare in termen de 30 de zile, informeaza Mediafax.
 
In prima etapa, tarifele vor fi majorare cu aproximativ 10%, urmand ca incepand de la 1 aprilie 2013 acestea sa creasca pana la nivelul maxim indexat. In cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere in cazul autoturismelor si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone va creste de la 9 lei la 10 lei in prima etapa si la 11 lei in cea de-a doua. In cazul vehiculelor cu minim patru axe si masa totala maxima autorizata de minim 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.
 
Pentru podul Fetesti - Cernavoda, costul unei treceri pentru autoturisme si vehiculele cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone va urca de la 11 lei la 12 lei, respectiv la 13 lei, in etapa a doua. In cazul celor cu masa totala maxima autorizata de cel putin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorata la 80 lei, respectiv la 91 lei, in etapa a doua.
Valoarea taxelor include TVA.
 
Ministerul a propus aplicarea tarifelor indexate in doua etape, concomitent cu unele facilitati, apreciind ca majorarea tarifelor va avea un impact negativ economico - social asupra operatorilor de transport si asupra persoanelor fizice.
 
Una dintre facilitati prevede ca tarifele pentru autoturisme si autovehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un numar de 20 de treceri, valabile pana la 31 decembrie a fiecarui an.
 
Totodata, tarifele propuse pentru celelalte categorii de vehicule (comerciale), de transport marfa si persoane, au valoarea redusa cu 13% pentru un numar de 20 de treceri valabile pana la 31 decembrie a fiecarui an. Ordinul prevede si eliminarea tarifului prevazut pentru motociclete, avand in vedere ca ponderea trecerilor prin statiile de taxare ale acestor categorii de vehicule este foarte scazuta, de aproximativ 0,2 % din numarul total de vehicule inregistrate in baza de date.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fetesti cernavoda mediafax
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013944 (s)