News Flash:

Comuna Barnova - Iasi

22 Septembrie 2011
2455 Vizualizari | 0 Comentarii
Comuna Barnova

Situata la limita sudica a teritoriului administrativ al municipiului Iasi, Comuna Barnova se invecineaza la est cu comunele Tomesti si Schitu Duca, la sud cu Dobrovat si la vest cu Ciurea. In componenta acestei comune intra satele: Barnova, Cercu, Paun, Pietrarie, Todirel si Visani. Legatura cu Iasul se realizeaza pe drumul national 24 din care se ramifica drumul comunal 30 (spre Visani, Cercu, Barnova), drumul judetean 247 (spre Barnova) si drumul judetean 248D (spre Pietrarie si Paun).
Prima atestare documentara a existentei pe aceste teritorii a unei asezari omenesti apare odata cu prima atestare a fiintarii unei manastiri, intaiul domnitor moldovean care a ctitorit o biserica de lemn pe aceste locuri fiind Ieremia Movila.

Printre obiectivele turistice din zona amintim Manastirea Barnova (ctitorie din sec. XVII a domnitorilor Miron Barnovschi-Movila), Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Barnova (ctitorita de catre omul politic Ion Inculet 1884-1940), Casa memoriala Ion Inculet, Schitul Tarata si Rezervatia geologica si paleontologica Repedea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

comuna barnova printre obiectivele turistice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020169 (s)