News Flash:

Comuna Marginea

1 Octombrie 2011
2293 Vizualizari | 0 Comentarii
Comuna Marginea
Situata in judetul Suceava, localitatea Marginea are statut de comuna si un important centru turistic, situat la intersectia principalelor trasee turistice din Bucovina.

Comuna Marginea este asezata in partea de nord a judetului Suceava. Ea este situata in vecinatatea municipiului Radauti, la o distanta de 8 km, la 15 km de Orasul Solca si la 48km distanta de municipiul Suceava. Comuna are o forma de triunghi , orientat spre disrectia vest-est, de o parte si de alta a raului Sucevita, la o altitudine medie de 450m. Comuna Marginea este asezata din punct de vedere geografic in zona de contact a Podisului Sucevei cu Obcinile Bucovinei, reprezentate prin Obcina Mare, alte asezari situate in zona de contact fiind Vicov De Sus, Comuna Horodnic, comuna Volovat, comuna Sucevita, comuna Arbore, orasul Solca si comuna Cacica.


Comuna Marginea este un renumit centru de arta populara, cunoscut indeosebi pentru ceramica neagra ce se produce aici. Lutul argilos este modelat manual aici de mesteri in scopul fabricarii vaselor cu intrebuitare casnica pentru gatit sau pentru prelucrarea laptelui si diverse alte forme ornamentale. Ceramica produsa aici este unica pe plan international prin culoarea neagra rezultata in urma arderii, precum si prin modelarea unor forme specifice traditionale.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

marginea bucovina comuna marginea podisului sucevei obcina mare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3379 viz    1 com
3095 viz    0 com
3754 viz    0 com
2348 viz    0 com
2387 viz    0 com
1588 viz    0 com
1694 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1008 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018343 (s)