News Flash:

Covasna: Ofertele gastronomice specifice restaurantelor din zona, cuprinse intr-o harta gastro-turistica

14 Februarie 2018
200 Vizualizari | 0 Comentarii

O harta gastro-turistica a judetului Covasna, in care se vor regasi ofertele gastronomice ale localurilor si restaurantelor din zona, va fi realizata in scurt timp de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Covasna.

Vicepresedintele CJ, Gruman Robert, a declarat, marti, ca rolul acestui demers este de a veni in sprijinul turistilor si al intreprinzatorilor locali, dar si de a promova gastronomia locala.

"Ne-am propus ca, peste o luna-doua, sa le putem oferi turistilor o harta gastro-turistica a municipiului Sfantu Gheorghe, iar pe viitor sa o extindem (...) Eu gandesc asa cum gandeste orice turist, daca sunt in strainatate intru la un centru de informare turistica si doresc sa primesc, pe o hartie cat mai mica, informatii care sunt de folos. De foarte multe ori cerem informatii despre restaurantele care ofera specialitati specifice zonei si tocmai in acest scop am inceput o discutie cu reprezentantii restaurantelor din Sfantu Gheorghe ca sa incercam impreuna sa cream o harta gastro-turistica pentru a evidentia specialitatile fiecarui restaurant (...) Practic, fiecare restaurant ofera diferite specialitati si eu cred ca fiecare se poate evidentia printr-un produs anume, care sa poata fi gasit la orice ora (...) Le-am cerut sa se intalneasca, sa vina cu propuneri, noi urmand sa le facem reclama prin Biroul de informare turistica (...) Daca vor alege produse traditionale, specifice zonei, cu atat mai bine, pentru ca turistii care vin aici doresc in primul rand sa guste aceste produse", a precizat Gruman Robert, in cadrul unei conferinte de presa.

In opinia sa, intre localurile si restaurantele din Sfantu Gheorghe exista o "concurenta sanatoasa", care include si cooperare, cea mai buna dovada fiind evenimentele gastronomice pe care le organizeaza ori la care participa impreuna.

Unul dintre exemple este "Joia gurmanzilor", care are loc in fiecare an in preajma intrarii in Postul Pastelui, cand restaurantele inscrise in program ofera fie reduceri de 50% la meniurile á-la-carte, fie bufete suedeze la pretul de 29 de lei/persoana.

Anul acesta "Joia gurmanzilor" va avea loc pe 15 februarie, iar la acest eveniment si-au anuntat participarea 11 restaurante din municipiul Sfantu Gheorghe, a precizat presedintele Asociatiei Restaurantelor si Unitatilor Hoteliere (SVESZ) din Sfantu Gheorghe, Kovacs Istvan.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

harta turistica covasna ofertele gastronomice dezvoltarea turismului
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0800 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020498 (s)