News Flash:

Cu cat va creste turismul romanesc in acest an? La nivel mondial estimarea este de 4-5%

12 Octombrie 2011
1326 Vizualizari | 0 Comentarii

Organizația Mondială a Turismului estimează că, în acest an, va crește atât numărul turiștilor, cât și nivelul încasărilor cu circa 4-5% comparativ cu 2010. Astfel, dacă anul trecut am avut, la nivel mondial, încasări de 693 de miliarde de euro, în acest an, se va ajunge la circa peste 727 miliarde de euro, potrivit estimărilor realizate de OMT. Câți din acești bani vor intra în România?

Potrivit Institutului Național de Statistică, în România, în primele opt luni ale anului s-a înregistrat o creştere cu 15,6% a numărului de turişti şi o creştere cu 13,1% a numărului de înnoptări, faţă de perioada similară a anului trecut.

”Revenind la rezultatele programelor pe care le derulăm în domeniul turismului, menţionez creşterea semnificativă a numărului de turişti înregistraţi în structurile de cazare din România, cu 10% mai mulţi în prima jumătate a anului 2011 faţă de perioada similară din 2010”, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), potrivit unui comunicat de presă al instituției.


”De altfel, creşterile turismului românesc din acest an sunt chiar mai mari decât previziunile de creştere estimate la 4-5% la nivelul OMT pentru turismul internaţional, depăşindu-le cu 100% (la jumătatea anului 2011), respectiv cu 200% (la nivelul primelor opt luni ale anului)”, se mai arată în comunicat.

Agențiile de turism: scăderi la încasări

Reprezentanții agențiilor de turism și a hotelierilor afirmă, însă, că în ciuda creșterii numărului de turiști, încasările s-au menținut la nivelul de anul trecut sau chiar au scăzut. 

"La nivel de încasări, deci de venituri, în sezonul 2011 avem o scădere de zece la sută faţă de anul trecut, în schimb avem o uşoară creştere a numărului de turişti. Asta se explică şi prin faptul că românii şi-au permis vacanţe mai scurte, un număr mai mic de înnoptări. Am avut o jumătate de vară cu scăderi dramatice, am vorbit iniţial de 40% faţă de acelaşi moment al anului trecut, am început să recuperăm după mijlocul verii şi am terminat cu patru weekenduri la capacitate maximă, dar acele patru weekenduri nu înseamnă că am egalat pierderile din prima jumătate a verii, care au fost majore şi ne-au afectat foarte mult. Românii au căutat în acest an ofertele cele mai reduse ca şi tarife. Tot ce a fost ofertă specială s-a căutat şi s-a vândut cel mai bine. Datorită lor am reuşit să salvăm acest sezon", a afirmat Corina Martin, reşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, la începutul lunii septembrie.

Dacă la nivel global, 2010 a fost anul redresării, în România au continuat scăderile. Potrivit agențiilor de turism. vânzările de pachetele de vacanță, atât în România, cât și în străinătate, au scăzut anul trecut cu circa 15% comparativ cu 2009.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

agen
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0742 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014821 (s)