News Flash:

Cueva de Nerja: Pestera cu cea mai mare stalactita

18 Martie 2012
2920 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai mare stalactica Cueva de Nerja

Cueva de Nerja, pestera cu cea mare stalactita: o coloana calcaroasa lunga de 59 m, fixata prin baza sa de plafonul pesterii. Cueva de Nerja este situata în Sudul Spaniei, în apropiere de orasul Malaga, în una din prelungirile sistemului muntos Cordilleras Béticas ce domina tarmul mediteranean.

Pestera Nerja este o pestera situata in orasul de Maro, comuna Nerja (Málaga), si a descoperita pe 12 ianuarie din 1959 .
Descoperitorii sai au fost Navas Francisco Montesinos, Miguel Muñoz Zorrilla, Manuel Muñoz Zorrilla, José Luis Barbero de Miguel Torres si Jose Cárdenas. Pestera a fost descoperita la 12 ianuarie 1959 de trei prieteni, care au intrat printr-un orificiu îngust, cunoscut sub numele de "La Mina". Acesta face parte din cele doua intrari naturale în sistemul de caverne. O a treia intrare a fost creata în 1960 pentru a permite accesul facil pentru turisti. Pestera se întinde pe aproape 5 km si este una dintre atractiile turistice majore din Spania.


Concerte sunt organizate în mod regulat într-una din camerele care formeaza un amfiteatru natural. Pestera este împartita în doua parti principale cunoscute sub numele de Nerja I si II Nerja. Nerja I cuprinde Galeriile Show, care sunt deschise pentru public, cu acces relativ usor. Nerja II, care nu este deschisa pentru public cuprinde Galeria Superioara descoperita în 1960 si noua galerie care a fost descoperita în 1969.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sudul spaniei pestera nerja maro concerte galeria superioara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011264 (s)