News Flash:

Cum ne dam seama daca ciresele pe care ne pregatim sa le cumparam au viermi in ele si cum ii eliminam: metoda cea mai simpla

13 Iunie 2018
257 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciresele sunt printre fructele de care ne putem bucura doar vara. Pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Multi se feresc sa le consume, pentru ca multe ar putea avea viermi.

Specialistii sustin ca ciresele cu viermi pot fi mancate, iar aparitia acestora se datoreaza faptului ca nu au fost tratate cu prea multe pesticide.

Ciresele bune de consum sunt cele de un rosu stralucitor si cele purpurii. Cu cat nuanta de rosu este mai inchisa, cu atat ciresele vor avea un gust mai dulce. Pe de alta parte, daca sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele sa aiba deja viermi in ele.

“Ciresele trebuie sa fie ferme la atingere, curate, netede, fara urme de mucegai si fara zone putrezite. Coditele  trebuie sa fie verzi si intacte. Pentru a scoate viermii din cirese trebuie sa le scoatem samburii si dupa aceea le punem intr-un castron cu apa rece. Viermii vor iesi la suprafata, iar ciresele vor fi numai bune de mancat”, ne-a explicat tanti Maria Popa.

Pana sa se coaca ciresele, o insecta zburatoare, denumita musca cireselor, isi depuna ouale pe fructe. Cand viermii ies din ou, intra in fruct de la coada si se hranesc cu pulpa cireselor.

Ciresele de mai nu prea au viermi pentru ca ouale depuse de musca de cirese inca nu au eclozat sau sunt prea mici ca sa ii vedem. Cu trecerea timpului, abudenta viermilor este mai mare.

Musca cireselor se numara printre speciile familiei Tephrididae si reprezinta cel mai important daunator in ceea ce priveste cultivarea ciresilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

specialistii ciresele viermi mancate pesticide rosu stralucitor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024314 (s)