News Flash:

Cum se bea cafeaua in diverse colturi ale lumii

11 Februarie 2018
216 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu branzagalbenus de ou sau cu piper negru macinat? Acestea sunt doar cateva moduri in care unele tari consuma cafeaua la micul dejun. Renunta la cafeaua neagra, simpla, sau la banalul latte frantuzesc si alege-ti o reteta noua, inspirata de pe alte meleaguri, cu care sa-ti condimentezi sau indulcesti diminetile! Noua ne place "Phaerisaer", cafeaua cu frisca si rom pe care o beau nemtii! Preferata ta care este?

1. Vietnam - Cafea cu galbenus de ou

Vietnamezii au unul dintre cele mai interesante si neobisnuite moduri de a prepara cafeaua. Este un fusion intre bautura si desert, fiind combinata cu lapte condensat, zahar si galbenus crud. Oul ii ofera o consistenta cremoasa, iar celelalte ingrediente ii ofera gustul unei prajituri.

2. Finlanda - Kaffeost

Finlandezii isi condimenteaza cafeaua cu un ingredient cu totul neobisnuit: branza. Este vorba de un sortiment special de branza, juustoleipa, care se taie cubulete si se pune pe fundul fiecarei cani. Se toarna apoi cafeaua, dar branza nu se mananca decat la sfarsit, dupa ce bautura a fost savurata in totalitate.

3. Maroc - Cafea picanta

Cafeaua marocana are o aroma extrem de puternica, dar ademenitoare. Boabele proaspat macinate de cafea se amesteca cu piper, nucsoara si seminte de susan inainte de a fi infuzate. Cafeaua ofera un mix intre gusturile picant, dulce si amarui.

4. Mexic - Cafe de Olla

Cafeaua mexicana este cu adevarat delicioasa, datorita aromei inconfundabile pe care scortisoara i-o ofera. Se prepara in mod traditional intr-un vas de lut si este infuzata impreuna cu scortisoara si cu piloncilo, un zahar nerafinat, 100% natural, potrivit retete.acasa.ro.

5. Italia - Espresso Romano

Daca ajungi prin Italia si constati in cafeaua servita la micul dejun pluteste o felie de lamaie, nu te grabi sa chemi inapoi ospatarul si sa ii ceri sa ti-o schimbe. Nu a ajuns intamplator in cafeaua ta. Italienii considera ca lamaia este condimentul perfect pentru espresso, intrucat gustul acrisor intensifica aromele bauturii.

6. Germania - Pharisaer

Atingerea "delicata" a romului ofera cafelei nemtesti una dintre cele mai bune reputatii din lume. Combinate cu frisca, romul si cafeaua fac deliciul oricarui pasionat de cafea si o transforma intr-o delicatesa la micul dejun.

7. China - Yuan Yang

Daca nu te poti hotari intre ceai si cafea la prima ora a diminetii, ce ar fi sa incerci sa le combini? Chinezii sunt specialistii in cafea cu ceai si lapte, o bautura cu care isi incep fiecare dimineata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza galbenus piper negru micul dejun phaerisaer
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024530 (s)