News Flash:

Cum te pacalesc chelnerii sa platesti mai mult la masa

11 Iulie 2018
122 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe langa zambetul prietenos pe care il afiseaza, ospatarii folosesc cateva trucuri prin care-i determina pe clienti sa comande mult.

Chelnerii francezi au publicat un ghid intitulat „Sapte ponturi pentru a mari nota de plata a clientilor" in care dezvaluie o parte din obiceiurile lor de servire, potrivit The Telegraph.

„Din tot ceea ce se poate vinde noi putem obtine profit. Modul de-a servi face diferenta", spune Aurélie Viry, organizator si profesor al unui curs pentru ospatari. Conform ghidului, o intrebare potrivita e „Doriti si aperitiv sau sa va aduc direct vinul?". Chiar daca refuza gustarea dinainte de masa, clientii vor alege cate un pahar de vin.

Mai mult, ospatarii trebuie sa nu puna niciodata cosul cu paine pe masa inainte sa preia comanda, pentru ca clientii se vor satura mai repede.

Una din reguli implica servirea alunelor si a altor gustari sarate inainte de primul fel de mancare, astfel incat clientilor sa li se faca sete si sa comande multe bauturi.

„Ar fi bine sa intrebi: «V-ar face placere daca v-am aduce inca o cafea?», in loc sa spui, pe un ton mai dur, «Nu mai doriti nicio cafea?»", adauga Viry.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

chelnerii ghid ponturi obiceiurile servire
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0749 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015090 (s)